Bio-X


webmail


STUDOMAT

 


Suradnja s NR Kinom


Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA BOTANICA CROATICA


Obnova infrastrukture


Dan i noć na PMF-u


Karijerni centar


Izdvajamo


“Meet the Biologists”dan karijera u Biologiji, jednodnevni je događaj koji spaja studente Biologije i Ekologije s potencijalnim poslodavcima. Događaj omogućuje uvid u tržište rada, mogućnosti zapošljavanja i tipove posla u različitim sektorima.
Studenti koji prisustvuju događaju moći će slušati predstavljanja različitih tvrtki, obrta, laboratorija i institucija u kojima biolozi mogu pronaći zaposlenje. Također će imati mogućnost kratkog intervjua (career speed dating) s poslodavcima po njihovom izboru. Poslodavci će imati priliku međusobno se umrežiti, predstaviti svoju instituciju te imati intervjue s ambicioznim studentima čije životopise će unaprijed moći pročitati. Događaj poput ovog poboljšava komunikaciju poslodavaca i zaposlenika, omogućuje razvoj tržišta te stvara temelje za razne oblike poslovnih suradnji.

Projekt je u organizaciji studenata Biološkog odsjeka i aktivnih članova Udruge studenata biologije-BIUS koja broji uspješnih 25 godina za vrijeme provedbe ovog događaja, u kojih su njeni članovi se iskazali provedbom velikih i kompleksnih istraživačkih i edukativnih projekata. 

Organizacija projekta trajat će tijekom cijele godine 2024., s vrhuncem samog događaja 10. travnja u Studentskom centru Zagreb. Struktura događaja uključuje career speed dating te predstavljanje poslodavaca na štandovima (“job fair”).
Predstavljanje na štandovima nudi otvorenu atmosferu sa mogućnosti prolasak većeg broja studneata svih godina kao i različitih struka.
Ovaj događaj predstavlja važan prvi korak i temelj za provedbu dana karijera za studente biologije kroz naredne godine. Također predstavlja prvu ovaku platformu gjde se poslodavci svih područja biologije mogu sastati, razmijeniti iskustva te pokretati partnerstva i suradnje na projektima na kojima se i sami studenti mogu zaposliti.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti