O djelatniku

Lidija Posavec, mag. chem.

Zvanje: asistent - doktorand
Lokacija: 107
Telefon:+385 1 4606 379
Telefon kućni:6379
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za opću i anorgansku kemiju
Godina diplomiranja:2020.
Na zavodu od:2020.

Nastava

preddiplomski

Životopis

Diplomirala je kemiju, istraživački smjer 2020. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.  Od 2020. do  2021. godine radila je kao stručni suradnik (za određene poslove) na projektu „Pretraživanje kristalnih formi djelatnih tvari“ , a od listopada 2021. je zaposlena kao asistent-doktorand na Zavodu za opću i anorgansku kemiju. Upisala je doktorski studij kemije, smjer Anorganska i strukturna kemija 2021. godine. 

Suradnica je na projektu Nove građevne jedinke u supramolekulskom dizajnu složenih višekomponentnih molekulskih kristala temeljenih na halogenskim vezama (financiranom od Hrvatske zaklade za znanost). Na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima sudjelovala je s 6 priopćenja. Bavi se sintezom iz otopine i mehanokemijskom sintezom spojeva i kokristala.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrane publikacije

L. Posavec, V. Nemec, V. Stilinović, D. Cinčić, Halogen and Hydrogen Bond Motifs in Ionic Cocrystals Derived from 3-Halopyridinium Halogenides and Perfluorinated Iodobenzenes, Cryst. Growth Des. 2021, 21, 11, 6044–6050.

Izabrani projekti

2020. – , suradnik na projektu: Nove građevne jedinke u supramolekulskom dizajnu složenih višekomponentnih molekulskih kristala temeljenih na halogenskim vezama  (izvor financiranja: Hrvatska zaklada za znanost)