O djelatniku

Robert Pendelić, univ. mag. biol. mol.

Zvanje: asistent
Lokacija: 301/ZBK
Telefon:+385 1 4606 233
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za biokemiju
Godina diplomiranja:2023.
Na zavodu od:2024.

Nastava

prijediplomski

Životopis

Robert Pendelić završio je preddiplomski (2020.) i diplomski (2023.) studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Diplomski rad pod temom Neuroprotektivni učinak dehidroepiandrosteron-sulfata (DHEAS) u staničnim modelima Alzheimerove bolesti izradio je u Laboratoriju za molekularnu neuropsihijatriju na Zavodu za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, pod mentorstvom dr. sc. Gordane Nedić Erjavec te komentorstvom prof. dr. sc. Dubravke Hranilović.

Od veljače 2024. godine zaposlen je kao asistent na Zavodu za biokemiju Kemijskog odsjeka PMF-a.

Njegovi znanstveni interesi vezani su uz genetički kod, evolucijski postanak genoma, ksenonukleinske kiseline i druge aspekte sintetičke biologije.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.