Repozitorij

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

Metode paleontoloških istraživanja

Šifra: 63324
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Vlasta Ćosović - Predavanja
Izvođači: prof. dr. sc. Vlasta Ćosović - Vježbe u praktikumu
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Vježbe u praktikumu 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Sistematika u paleontologiji (vježba: Sinonimija odabrane foraminiferske vrste). Sistematika II (vježba: Kako odrediti vrstu na primjeru bentičkih foraminifera?). Klasifikacija: Numerička taksonomija i kladizam (vježba: izrada fenograma i kladograma iz zadanih vrijednosti, izračunavanja koeficijenta sličnosti). Biostratigrafija, Biostratigrafsko uzorkovanje: učestalost, preciznost i točnost (vježbe: korelacija stupova na temelju provodnih fosila i kvantitativna biostratigrafija). Biostatistika (indeksi biološke raznolikosti, vježba: koristiti jedan statistički program, Past, izračunavanje indeksa, crtanje dendograma). Funkcionalna morfologija (vježbe: testiranje Raupova teorijskog modela, i strukturna analiza kućice foraminifera). Paleoekološka interpretacija (vježba: interpretirati paleookoliš na temelju odabrane zajednice foraminifera). Izrada samostalnog rada na odabranom uzorku.
.
Literatura:
5. semestar
Izborni predmet - Redovni studij - Geologija
Termini konzultacija:

Obavijesti

Rezultati pismenog dijela ispita upisani su u ISVU. Uvid u testove je u srijedu, 15.09.2021. u terminu od 10,30 do 11,00 h.

Autor: Vlasta Ćosović

Pismeni ispit iz kolegija METODE PALEONTOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA u drugom terminu jesenskog ispitnog roka održat će se 14.09.2021. u Velikoj predavaonici (-008) Geološko-paleontološkog zavoda s početkom u 10,15 h.

Studenti se trebaju ponašati sukladno epidemiološkim mjerama koje u propisane na PMF-u.

Autor: Vlasta Ćosović