Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Poziv na predavanje - „5 do 12? Može...

Hrvatsko ekološko društvo vas poziva na predavanje „5 do 12? Može li se zaustaviti gubitak bioraznolikosti?“ koje će se održati 16.5.2019. u 16:00 sati, u predavaonici BO1 Biološkog odsjeka, Rooseveltov trg 6. Predavanje će održati dr. sc. Luka Katušić iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
Najopsežnija stručno-znanstvena analiza do sada pokazala je da je stanje očuvanosti prirode zabrinjavajuće te da je brzina izumiranja vrsta veća nego ikad u povijesti, sa znatnim posljedicama i po čovječanstvo.
U Parizu se od 29. travnja do 04. svibnja 2019. godine održalo sedmo zasjedanje Međuvladine znanstveno-političke platforme o bioraznolikosti i uslugama ekosustava (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services - IPBES 7). Glavna tema sastanka bilo je usvajanje Globalne procjene bioraznolikosti i usluga ekosustava, dokumenta izrađenog od strane 145
stručnjaka iz 50 zemalja, uz doprinos dodatnih 310 autora. Na temelju analize preko 15000 referenci, utvrđeno je stanje bioraznolikosti i potrebne aktivnosti kako bi se zabrinjavajući pad bioraznolikosti smanjio.
Na predavanju će se predstaviti najvažniji zaključci ove analize, uz usporedbu s dostupnim podacima o očuvanosti prirode u Hrvatskoj.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti