Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Hrvatsko udruženje slatkovodnih ekologa (HUSEk), u suradnji s Biološkim odsjekom PMF-a Sveučilišta u Zagrebu i putničkom agencijom PBZ CARD TRAVEL d.o.o., bili su organizatori jednog od najvećih simpozija u Hrvatskoj – 11th European Symposium for Freshwater Sciences (SEFS11).

Simpozij je održan na dvjema lokacijama u Zagrebu od 30.6. do 5.7.2019. godine i to u hotelu The Westin Zagreb te u prostorijama Biološkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Ovo je najveći europski simpozij na temu istraživanja kopnenih voda, a 2019. smo u Zagrebu proslavili 20. obljetnicu simpozija.

Simpozij je tijekom 6 dana ugostio više od 500 sudionika iz 46 zemalja sa svih kontinenata.

Prezentirano je preko 500 radova usmenim ili posterskim priopćenjima kroz 23 redovne i 13 posebnih sekcija, 7 radionica i jedan okrugli stol.

Tijekom stručnih ekskurzija sudionici su posjetili Lonjsko polje, Medvednicu, Plitvička jezera, Kupu i Mrežnicu.

Cilj ovog, najznačajnijeg simpozija o istraživanju slatkih voda je razmjena znanja i iskustava između znanstvenika, stručnjaka i privrednih dionika koji se bave istraživanjem i upravljanjem vodnim resursima. Također, simpozij je posebno posvećen prijenosu znanja mlađim sudionicima (studentima, mladim znanstvenim i stručnim suradnicima).

Održavanje velikog SEFS11 simpozija su podržali TZGZ, NP Krka, NP Plitvička jezera, KEFO, Schweizerbartische Borntraeger, Royal Society Publishing, Springer Nature, Mettler Toledo, bbe Moldaenke, Freshwater Biology Association, Iberian Association of Limnology te European Federation for Freshwater Sciences.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti