RADIONICA ZA NASTAVNIKE INFORMATIKE

Na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta se u sklopu kolegija Metodika nastave informatike na diplomskom studiju Matematike i informatika; smjer: nastavnički studenti pripremaju za korištenje suvremenih uređaja u nastavi informatike. Stoga je nabavljeno nekoliko edukacijskih robota, više različitih senzora, dvadeset micro:bitova, te četiri dodatna Kitronik seta za micro:bit. Od tada se na Matematičkom odsjeku održavaju radionice za cjeloživotno obrazovanje nastavnika informatike u osnovnim i srednjim školama, a mogućnosti korištenja ovih uređaja, posebno njihova uloga u redovitom sustavu obrazovanja, prezentira se i na otvorenim danima gdje se potencijalne buduće studente upoznaje s nastavnim sadržajima koji se uče na fakultetu.


Obavijesti

STEM Games 2018.

Nakon uspješnih radionica na Otvorenom danu 13. travnja, studenti završne godine diplomskog sveučilišnog studija Matematika i informatika, smjer nastavnički dobili su ponudu od organizatora prvih STEM Games-a da održe svoje radionice s roMbotima u Osnovnoj školi Poreč. Uz podršku profesorice Goranke Nogo i profesora Gorana Igalyja, dvoje studenata prisustvovalo je projektu STEM Games te su održali osam radionica na temu "Ljubavna robotika" učenicima svih uzrasta osnovne škole u Poreču.

Autor: Goran Igaly
Otvoreni dan matematike 2018.

Dana 13. travnja 2018. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održao se Otvoreni dan matematike. U sklopu Otvorenog dana studenti završne godine Diplomskog sveučilišnog studija Matematika i informatika, smjer nastavnički pod vodstvom profesora Gorana Igalyja održali su nekoliko radionica s u zadnje vrijeme popularnim i često spominjanim mBotima.

Autor: Goran Igaly

Dana 8. lipnja 2018. od 10:00 do 16:15 sati na Matematičkom odsjeku PMF-a održat će se predavanje i radionica za učitelje informatike na temu:

Korištenje suvremenih izlaznih i ulaznih jedinica u nastavi programiranja – metodički pristup 

u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja učitelja informatike.

Autor: Goran Igaly
GALERIJA: Korištenje suvremenih...

Dana 2. lipnja 2017.  na Matematičkom odsjeku PMF-a, u predavaoni A202, održana je radionica pod nazivom: Korištenje suvremenih izlaznih i ulaznih jedinica u nastavi programiranja - metodički pristup.

 

Galerija slika

Autor: Goranka Nogo

Pajo Patak