O djelatniku

Lea Čolakić, mag. chem.

Zvanje: stručni suradnik
Lokacija: 109
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za opću i anorgansku kemiju
Godina diplomiranja:2022.
Na zavodu od:2022.

Životopis

Lea Čolakić diplomirala je na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2022. godine obranivši diplomski rad pod nazivom „Električna i termička svojstva fleksibilnih kristala koordinacijskih polimera bakrovih(II) halogenida s 3-nitropiridinom, izrađen na Zavodu za opću i anorgansku kemiju, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Marijane Đaković.

Od 2022. zaposlena je kao stručni suradnik (za određene poslove) na projektu „Pretraživanje kristalnih formi djelatnih tvari“ na Zavodu za opću i anorgansku kemiju. Na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima sudjelovala je s 9 priopćenja.

Znanstveni interes L. Čolakić obuhvaća kristalno inženjerstvo i supramolekulsku kemiju u čvrstom stanju, otopinsku i mehanokemijsku pripravu koordinacijskih spojeva prijelaznih metala i kokristala te kristalizaciju.

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2019./2020. za individualni znanstveni rad pod nazivom „Elastičnost kristala kadmijevih(II) polimera s halogenidnim i piridinkarboksimskim ligandima” izrađen na Zavodu za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Marijane Đaković, Medalje Kemijskog odsjeka za izvrstan uspjeh na studiju (2022), te nagrade fonda Nenada M. Kostića za najbolji diplomski rad u akademskoj godini 2022./2023.

Sudjelovala je u provedbi popularno znanstvenih događanja Otvorenih dana Kemijskog odsjeka i manifestacije Dan i noć na PMF-u  (2018.–2019.)

Članica je Hrvatskog kemijskog društva (HKD) i Hrvatske kristalografske zajednice (HKZ).

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

Članstva:

Hrvatsko kemijsko društvo (HKD), članica

Hrvatska kristalografska zajednica (HKZ), članica

Organizacija skupova:

Solid State and Research 2023 (SCIRES2023), Zagreb, 28.–30. lipnja 2023.

Izabrani projekti

2022. –, suradnik na projektu (za određene poslove): projekt Pretraživanje kristalnih formi djelatnih tvari (izvor financiranja: PLIVA), voditelj projekta: izv. prof. dr. sc. Dominik Cinčić