O djelatniku

Marijana Pocrnić, mag. chem.

Zvanje: stručni suradnik

Lokacija:
124
Telefon:
+385 1 4606 190
Telefon kućni:
6190

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski

Životopis

Marijana Pocrnić diplomirala je 2015. godine na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Od 2017. godine zaposlena je kao stručni suradnik u Zavodu za analitičku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a u akademskoj godini 2018./2019. upisala je poslijediplomski studij na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, smjer Analitička kemija. U tijeku je izrada doktorske disertacije.

Dobitnica je dvije CEEPUS stipendije u akademskim godinama 2017./2018. i 2018./2019. za jednomjesečni boravak na Sveučilištu u Pragu.

U svom znanstvenom i stručnom radu bavi se razvojem i validacijom analitičkih metoda tekućinske kromatografije kao i istraživanjem poboljšanja topljivosti teško topljivih lijekova.

Neposredna je voditeljica 3 diplomska rada. Koautor je 1 znanstvenog rada te 8 kongresnih priopćenja.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrane publikacije

1. M. Maly, M. Boublik, M. Pocrnić, M. Ansorge, K. Lorinčikova, J. Svobodova, V. Hruška, P. Dubsky, B. Gaš, Determination of thermodynamic acidity constants and limiting ionic mobilities of weak electrolytes by capillary electrophoresis using a new free software AnglerFish, Electrophoresis 00 (2019) 1-9.