Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Dan i noć na PMF-u

  Prirodoslovno – matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira jednodnevnu manifestaciju “Dan i noć na PMF-u”, koja će se održati 26. ožujka 2021. Inspirirani nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. ove vam godine predstavljamo znanstvene olimpijske krugove! Olimpijske igre slave sve naj. Najbrže, najupornije, najodvažnije! Naših sedam odsjeka tako se natječe za vašu pažnju i zanimanje. Najbržim životinjama, najopasnijim pojavama, najvećim zagonetkama i znanstvenim objašnjenjima svega toga. Prilagođavajući se na uvjete tzv. #NovoNormalno, čitav će događaj biti dostupan na web stranici manifestacije https://daninoc.pmf.unizg.hr/. Sav materijal bit će dostupan od 26. ožujka 2021. Neka igre počnu!


Tražimo zainteresirane studente preddiplomskog i diplomskog studija koji bi željeli odraditi laboratorijsku stručnu praksu u Botaničkom zavodu u Hrvatskom herbariju (Herbarium Croaticum) (Marulićev trg 20, 2. kat).
Praksa uključuje restauraciju građe iz herbarijske zbirke, georeferenciranje nalazišta i unos podataka u Flora Croatica Database te digitalizaciju (skeniranje) restauriranih herbarijskih listova.
Informacije o botaničkim zbirkama PMF-a studenti mogu pronaći na mrežnoj stranici: https://herbariumcroaticum.biol.pmf.hr.
Za dodatne informacije zainteresirani se studenti mogu javiti elektroničkom poštom na: herbarium.croaticum@biol.pmf.hr

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti