Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Otkazivanje promocija

Poštovane diplomantice i diplomanti, s obzirom na nove epidemiološke mjere o ograničavanju okupljanja, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba nam nije dao suglasnost za održavanje promocije tako da se planirane promocije za 22. siječnja 2022, nažalost, neće održati. Svakako ćemo pratiti epidemiološku situaciju te pokušati što prije odrediti novi termin za promocije. Studenti koji ne žele čekati novi termin promocija slobodno se mogu javiti Uredu za studente svog odsjeka i zatražiti povrat novca.   Prof. dr. sc. Mladen Vuković prodekan za nastavu PMF-a


Preporuke za održavanje nastave na...

nadopuna preporuka od 31. kolovoza 2020. dostupnih na poveznici
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/09/PREPORUKE_visoka_ucilista_31_08_2020.pdf


Uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, posebno se uzima u obzir da se bliži završetak akademske godine te je nužno omogućiti licem u lice odnosno u predavaonicama nastavne sadržaje koji se ne mogu kvalitetno odvijati na daljinu a koji su odgađani zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Sukladno navedenom, na visokim učilištima može se održavati u predavaonicama odnosno licem u lice:

• praktična nastava, studentske vježbe i seminari, laboratorijska nastava, terenska nastava te ostala nastava kod kojih izvođenje na daljinu u velikoj mjeri narušava ishode obrazovanja, uzimajući obzir

značajke tih specifičnih nastavnih procesa
• svi oblici ispita, kolokvija te drugih oblika provjere usvojenosti znanja i ishoda učenja, neposrednim, fizičkim odnosno kontaktnim putom.


Kod navedene nastave i ispita u učionicama kada je god moguće treba inzistirati na manjim grupama studenta stalnog sastava. Primjenjuju se protuepidemijske mjere navedene u ovim uputama od 31. kolovoza 2020. uz obavezu nošenja maski i distancu od najmanje 1,5 metra između svih prisutnih osoba. Tijekom visokoškolske nastave u pojedinim specifičnim okružjima, primjerice u zdravstvenim ustanovama, ustanovama u socijalnoj skrbi ili sl., primjenjuju se protokoli tih ustanova.

Za nužno okupljanje većeg broj studenta (sadržaj koji se ne može odraditi na daljinu a zbog kraja akademske godine se ne mogu dalje odgađati), nužno je pridržavati se odluka Stožera CZ uz ograničenje od 100 sudionika, te uz razmak ako je moguće 2 metra (4m2 po osobi) i obavezno nošenje maske.
Uz navedeno, kod većeg broja sudionika potrebno razmotriti hibridni oblik nastave (kombinacija učioničke nastave i nastave na daljinu).


Ova nadopuna primjenjuje se od 1. lipnja 2021.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti