Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijećima odsjeka i Fakultetskom vijeću

Predsjedništvo Studentskog zbora PMF-a raspisalo je Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijeća odsjeka te Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademsku 2021./2022. godinu. Ukoliko želite postati studentski predstavnik, prijavite se elektroničkim putem do 22. listopada 2021. u 23:59 sati! Sve bitne informacije o ulozi studentskih predstavnika i provedbi natječaja moguće je pronaći na web stranicama Studentskog zbora PMF-a te na poveznicama u nastavku.  SZPMF_brošura_VO_FV SZPMF_Natječaj_za_studentske_predstavnike_VO_2122  SZPMF_Natječaj_za_studentske_predstavnike_FV_2122


Dragi studenti,

pozivamo vas na live webinar 06.10. od 17:00 do 18:00 sati na kojem ćemo predstaviti novi europski obrazovni online PROMISE program koji se bavi P4 medicinom i odgovornim istraživanjem. PROMISE program je moguće pratiti na Sveučilištu u Zagrebu, Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu Pompeu Fabra u Barceloni.

P4 uključuje prediktivnu, preventivnu, personaliziranu i participatornu medicinu, a cilj je revolucija medicinske prakse, fokusiranjem na predviđanje i sprečavanje pojavljivanja i razvoja bolesti, istovremeno prilagođavajući liječenje individualnim potrebama pojedinog pacijenta. S obzirom da trenutni studijski programi ne ispunjavaju u potpunosti potrebu u tom komunikacijsko-personaliziranom segmentu medicine, pojavila se potreba za kvalificiranim istraživačima i liječnicima. Cilj načela RRI-a je novi pristup medicinskoj praksi kako bi se osiguralo da istraživački i inovacijski procesi poštuju etičnost i integritet istraživanja, rodnu ravnopravnost i da budu lako dostupni široj javnosti koja bi na taj način bila više uključena u procese i ishode. Tako je nastala ideja projekta PROMISE.

Glavni cilj projekta PROMISE je pripremiti studente medicine i drugih prirodnih znanosti za ubrzane promjene medicinske prakse i istraživanja, stvaranjem inovativnih programa u okviru on-line modula i nastavnih alata, uključujući video materijale, kvizove, on-line zadatke i grupni rad. PROMISE programa Tijekom projekta će se za 45 studenata organizirati dva studentska događanja, jedno u Parizu, a drugo na Mediteranskom institutu u Splitu, gdje će studenti triju Sveučilišta zajedno raditi na projektnim zadacima uz podršku mentora PROMISE programa.

Na sljedećim poveznicama pogledajte kratke video sadržaje o našem programu:

https://www.facebook.com/watch/?v=337365274240436

https://www.facebook.com/P4MedEU/videos/1863224727174939


Na samom webinaru mentori programa predstavit će PROMISE, a studenti prve generacije podijeliti će s vama svoja iskustva. Molim Vas registrirajte se na ovoj poveznici kako bismo vas poslali link na webinar.


Vidimo se uskoro!

Srdačan pozdrav,

Branka Bernard

Koordinatorica PROMISE projekta

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti