Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijećima odsjeka i Fakultetskom vijeću

Predsjedništvo Studentskog zbora PMF-a raspisalo je Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijeća odsjeka te Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademsku 2021./2022. godinu. Ukoliko želite postati studentski predstavnik, prijavite se elektroničkim putem do 22. listopada 2021. u 23:59 sati! Sve bitne informacije o ulozi studentskih predstavnika i provedbi natječaja moguće je pronaći na web stranicama Studentskog zbora PMF-a te na poveznicama u nastavku.  SZPMF_brošura_VO_FV SZPMF_Natječaj_za_studentske_predstavnike_VO_2122  SZPMF_Natječaj_za_studentske_predstavnike_FV_2122


 

Autori s biološkog odsjeka vodili su istraživanje i analizirali biocenološke obrasce vodnih slivova koji sadrže presušujuće tekućice. U suradnji s europskim kolegama, analizirajući biocenologiju međusobno ekološki udaljenih područja Europe kojima je zajedničko svojstvo presušivanje (uključujući i ono čiji uzrok je promjena globalnih klimatskih obrazaca) izradili su jedan od pionirskih članaka koji će imati utjecaj u budućem dugoročnom razvoju kako nadzora tako i planiranja upravljanja vodama na globalnoj razini.

S obzirom da članci iz časopisa STOTEN nisu javno dostupni iz znanstvenih institucija u Hrvatskoj, a s obzirom na zanimanje za članak i sukladno pravima izdavanja i reprodukcije intelektualnog vlasništva, djelatnicima i studentima PMF-a dostupna je pdf datoteka ovog pionirskog članka do 1. studenog.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti