Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Otkazivanje promocija

Poštovane diplomantice i diplomanti, s obzirom na nove epidemiološke mjere o ograničavanju okupljanja, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba nam nije dao suglasnost za održavanje promocije tako da se planirane promocije za 22. siječnja 2022, nažalost, neće održati. Svakako ćemo pratiti epidemiološku situaciju te pokušati što prije odrediti novi termin za promocije. Studenti koji ne žele čekati novi termin promocija slobodno se mogu javiti Uredu za studente svog odsjeka i zatražiti povrat novca.   Prof. dr. sc. Mladen Vuković prodekan za nastavu PMF-a


 

Student diplomskog studija eksperimentalne biologije, modul zoologija, Niko Kasalo u suradnji s asistentnom Zoologijskog zavoda Josipom Skejom i bivšim studentima istog smjera, Maksom Deranjom i Karmelom Adžić objavio je rad u časopisu Journal of Orthoptera Research.

Radi se o jedinstvenom pristupu taksonomiji gdje se vrsta za koju nedostaje fizički holotip opisuje bez službenog imenovanja.
Tema se pokazala kontroverznom, a kritički osvrt na holotip koji je u radu ponuđen postajat će sve relevantniji kako se broj neslužbenih podataka koje prikupljaju neznanstvenici bude povećavao.

Kasalo N, Deranja M, Adžić K, Sindaco R, Skejo J (2021) Discovering insect species based on photographs only: The case of a nameless species of the genus Scaria (Orthoptera: Tetrigidae). Journal of Orthoptera Research 30(2): 173-184. https://doi.org/10.3897/jor.30.65885

Rad je dostupan na poveznici: https://doi.org/10.3897/jor.30.65885

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti