Suradnja s NR Kinom


Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


STUDOMAT

 


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Uvodno predavanje

Dragi studenti prve godine preddiplomskih i integriranog studija, podsjećam vas da će se Uvodno predavanje održati online putem preko MS Teams platforme u petak 30. rujna s počekom u 9 h. Video poziv će biti pokrenut u MS Teams timu pod nazivom „Uvodno predavanje 2022./2023.“.


 

Student diplomskog studija eksperimentalne biologije, modul zoologija, Niko Kasalo u suradnji s asistentnom Zoologijskog zavoda Josipom Skejom i bivšim studentima istog smjera, Maksom Deranjom i Karmelom Adžić objavio je rad u časopisu Journal of Orthoptera Research.

Radi se o jedinstvenom pristupu taksonomiji gdje se vrsta za koju nedostaje fizički holotip opisuje bez službenog imenovanja.
Tema se pokazala kontroverznom, a kritički osvrt na holotip koji je u radu ponuđen postajat će sve relevantniji kako se broj neslužbenih podataka koje prikupljaju neznanstvenici bude povećavao.

Kasalo N, Deranja M, Adžić K, Sindaco R, Skejo J (2021) Discovering insect species based on photographs only: The case of a nameless species of the genus Scaria (Orthoptera: Tetrigidae). Journal of Orthoptera Research 30(2): 173-184. https://doi.org/10.3897/jor.30.65885

Rad je dostupan na poveznici: https://doi.org/10.3897/jor.30.65885

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti