Suradnja s NR Kinom


Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Drugo izdanje mrežnog udžbenika Genetika

  Dragi studenti, obavještavamo vas da je drugo izdanje mrežnog udžbenika dostupno na poveznici: https://www.genetika.biol.pmf.hr/

Izdvajamo Biologija


Profesore Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, mentore nagrađenih učenika koji su sudjelovali na 18. Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (IJSO – International Junior Science Olympiad) u utorak 1. veljače 2022. primio je Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović.

Olimpijada mladih se održala u hibridnom obliku od 12. do 21. prosinca 2021. u organizaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na natjecanju je sudjelovalo 290 učenika iz 59 država. Sudionici natjecanja su zadatke rješavali u svojim matičnim državama. Naši učenici osvojili su dvije srebrne i četiri brončane medalje. Dobitnici srebrne medalje su Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci i Roko Marić iz XV. gimnazije u Zagrebu, a brončane Ema Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, Kim Radešić iz Gimnazije Pula u Puli, Luka Duplančić iz XV. gimnazije u Zagrebu i Karlo Domijan iz prve Sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci.


Učenici su se za natjecanje pripremali na Kemijskom, Fizičkom i Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Mentori koji su sudjelovali u odabiru i pripremama učenika, te pripremi laboratorija i prijevodima zadataka na natjecanju su: prof dr. sc. Tajana Begović, dr. sc. Danijel Namjesnik, dr. sc. Andreja Lucić, dr. sc. Petra Cvjetko, asistentica Karolina Matejak Cvenić i prof. dr. sc. Krešo Zadro. U izvedbi natjecanja i organizaciji slobodnog vremena učenika mentorima su pomagali i studenti PMF-a.Uz učenike, osvajače medalja na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih, u delegaciji su bili njihovi mentori prof. dr. sc. Krešo Zadro, dr. sc. Andreja Lucić i prof. dr. sc. Tajana Begović, a uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Izvor fotografija: Ured Predsjednika RH/Marko Beljan.


Više informacija možete pročitati na poveznici.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti