Suradnja s NR Kinom


Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA BOTANICA CROATICA


Obnova infrastrukture


WEBSHOP


STUDOMAT

 


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Znanstvenici Biološkog odsjeka opisali tri nove vrste skakavaca!

  U novom broju časopisa Zootaxa objavljena je monografija o vražićcima kao zaseban volumen (jedini svezak na 64 stranice) pod naslovom Spiky pygmy devils: revision of the genus Discotettix (Orthoptera: Tetrigidae) and synonymy of Discotettiginae with Scelimeninae. 


Drugi krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu u ak. god. 2022./23. namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 1. veljače 2023. do 31. srpnja 2023.

Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2023. Minimalno trajanje fizičke mobilnosti je 2 mjeseca.

Tekst Drugog kruga Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202223/
 

  Krajnji rok za online prijave za Drugi krug Natječaja je 28.02.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska.

  Krajnji rok sastavnicama za dostavu prijavne dokumentacije je 28.02.2023. do kraja dana - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska.
Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja Drugog kruga Natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Ističemo nekoliko važnih stavki:

  • Moguće je planirati kombinirane (blended) mobilnosti, pri čemu je propisano minimalno trajanje fizičke mobilnosti 2 mjeseca. U svrhu evidencije ovih opcija prilagođen je dokument Suglasnost ECTS koordinatora, dostupan pod „Dokumenti i obrasci za 2022/23“.
  • Prijava na Drugi krug Natječaja moguća je najkasnije do 28.02.2023., ili kraće ovisno o dostupnosti financijskih sredstava.
  • Planira se objava parcijalnih rezultata Natječaja na mjesečnoj bazi.
  • Nije moguć odlazak na mobilnost u Ujedinjeno Kraljevstvo.
  • Dodjela dodatne financijske potpore (250 eur mjesečno) za kategorije studenata s manje mogućnosti. Molimo, svakako provjeriti uvjete za dodjelu ove potpore – opisano u sklopu Dodatka II Natječaju. Ovo dodatno naglašavamo na osnovi prošlogodišnjeg iskustva, budući da mnogi studenti nisu primijetili da bi ta mogućnost za njih mogla biti relevantna (Između ostalog, npr. u ovu kategoriju pripadaju i studenti čije je mjesto prebivališta udaljeno od mjesta studija više od 30 km). Relevantni dokumenti se ne trebaju učitati u sklopu online prijave, ali se dostavljaju putem e-maila na natjecaj.placement@unizg.hr zajedno s ostalom prijavnom dokumentacijom (dostavljaju sastavnice).
  • „Green travel“ – mogućnost dodjele dodatka za „zeleno putovanje“ – točni uvjeti bit će pojašnjeni u sklopu Uputa za studente odabrane na Natječaju, po objavi rezultata.

 VAŽNO: Dostava prijavne dokumentacije je i dalje predviđena isključivo elektroničkim putem, i oslanja se na pomoć ECTS i IRO koordinatora sastavnica SuZg (koraci 2 i 3).

Pojašnjenje:
1. Student se samostalno prijavljuje putem online prijavnog obrasca za studente preko Moveon platforme. Ovaj online obrazac sadrži osnovne informacije o planiranoj mobilnosti. Obrazac nije potrebno ispisivati niti potpisivati te student samim slanjem obrasca (submit) pristaje na uvjete navedene u sklopu Natječaja.
2. Student dostavlja potrebnu prijavnu dokumentaciju ECTS koordinatoru odnosno koordinatoru za međunarodnu suradnju na matičnoj sastavnici. Popis dokumenata nalazi se u tekstu Natječaja, str. 9 i 10.
3. ECTS koordinator svojim potpisom i pečatom ovjerava dokument Suglasnost ECTS koordinatora s prijavom studenta na stručnu praksu te zatim šalje sve skenirane prijavne dokumente za pojedinog studenta na adresu natjecaj.placement@unizg.hr.
Ovo uključuje, ako
je primjenjivo, i dokumentaciju za studente s manje mogućnosti (vidjeti Dodatak II natječaju), kao i dokumentaciju za potporu za uključivost (inclusion support – studenti s invaliditetom ili drugim posebnim potrebama). Ljubazno molimo da naslov e-maila sadrži sljedeće podatke uopisu (subject line): Slovna kratica sastavnice, ime i prezime studenta, prijava na natječaj, Erasmus+ stručna praksa, 2. krug 2022/23 (npr. MEF, Ivančica Ivančić, prijava na natječaj, Erasmus+ stručna praksa, 2. krug 2022/23).

  Napomena: dokumenti pristigli izravno od studenata neće biti uzeti u razmatranje.

Dodatno, u svrhu lakše obrade prijava i kontrole prijavne dokumentacije, molimo u sklopu e-maila koji nam šaljete također navesti koje sve dokumente nam šaljete za pojedinog studenta.

Prijavnu dokumentaciju koja stigne na email adresu natjecaj.placement@unizg.hr primat će oba koordinatora, dok će obrada dokumentacije i specifična daljnja komunikacija sa sastavnicama i studentima ići odvojeno, ciljano prema podjeli posla.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti