Bio-X


webmail


STUDOMAT

 


Suradnja s NR Kinom


Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA BOTANICA CROATICA


Obnova infrastrukture


Dan i noć na PMF-u


Karijerni centar


Izdvajamo


 

Kao dio Projekata DNA barkodiranje bioraznolikosti hrvatske faune (IP-2016-06-9988, voditelj Prof.dr.sc. Mladen Kučinić) financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost te projekata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, projekti ZUP-2018–55 i 3105-5 (voditelj Prof.dr.sc. Enrih Merdić) objavljen je rad: A DNA barcode reference library of Croatian mosquitoes (Diptera: Culicidae): implications for identification and delimitation of species, with notes on the distribution of potential vector species" u časopisu Parasites and Vectors (BMC).

U radu se prikazuju DNA barkod značajke faune komaraca Hrvatske. Prva autorica je kolegica Nataša Bušić sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a korespondent autorica je kolegica Branka Bruvo Mađarić s Instituta "Ruđer Bošković". Ukupno je DNA barkodirano i analizirano 405 primjeraka komaraca (uspješno je DNA barkodirano 329 primjeraka komaraca) koji su sakupljeni na 140 lokaliteta u različitim dijelovima Hrvatske.
Kao autorice i autori na radu je zastupljeno 10 kolegica i kolega sa 7 institucija iz Hrvatske uključujući i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije informacije o radu i rezultatima pročitajte na poveznici: https://doi.org/10.1186/s13071-024-06291-9
 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti