O djelatniku

Ivan Nemet, dr. sc.

Zvanje: stručni savjetnik

Lokacija:
-007
Telefon:
+385 1 4606 007
Telefon kućni:
6007

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski

Životopis

Dr. sc. Ivan Nemet  zaposlen je u Zavodu za analitičku kemiju od 1. lipnja 2009. godine kao stručni suradnik.  Koautor je u 10 znanstvenih radova koje indeksira Current Contents, jednog stručnog rada, 29 kongresnih priopćenja (međunarodnih i domaćih skupova). Dobitnik je dvije CEEPUS stipendije za 11. i 12. International Symposium and CEEPUS Summer School, (TU, Graz, Austrija 18.-28. 09. 2011, te Cluj, Rumunjska, 1.-31. 07. 2012.).

U nastavnom radu sudjeluje izvođenju nastave kolegija: Osnove analitičke kemije(seminar i praktikum), Praktikum analitičke kemije 1(laboratorijske vježbe),Viši praktikum iz kemije(laboratorijske vježbe),Viši praktikum iz analitičke kemije 1(vježbe u praktikumu), Viši praktikum iz analitičke kemije 2(vježbe u praktikumu), Instrumentna analitika 1(seminar), Radioanalitičke metode(seminar). Neposredni je voditelj u završenih 22 diplomska rada i tri u zavrsnoj fazi izrade.

Znanstveni i stručni  u Zavodu za analitičku kemiju vezan mu je za  razvoj i primjenu atomskih spektrometrijskih metoda uz plazma izvore. Obučeni je operater za rad na instrumentu High Dispersion Prodigy ICP, Teledyne Leeman Labs, koji je kapitalna oprema PMF-a. Zadužen je za održavanje jedinice za atomsku spektometriju Zavoda te se u tom smislu stalno usavršava kroz posjete stručnim seminarima i skupovima (Analytika Munchen, Varian, Agilent, itd.). U stručnom radu aktivno sudjeluje kroz projekt PMF-a 705042 „Analize“ kroz vođenje i izradu analitičkih ekspertiza za potrebe vanjskih korisnika iz farmaceutske industrije, prerađivačkih industrija, metalurgije, geoloških i primjenjenih istraživanja. Sudjelovao je kao suradnik u znanstvenom projektu MZOŠ „Interakcije i dizajn bioaktivnih molekula“ (voditelj P. Novak) do 2012., a također je prijavljen kao suradnik u prijedlozima istraživačkih projekata Hrvatske zaklade za znanost te je aplicirao projekt na MZOŠ-ESF natječaj za razvoj ljudskih potencijala (2015. godina).

Dr.sc. Ivan Nemet aktivan je u izvan nastavnim aktivnostima Kemijskog odsjeka kao voditelj radionica Otvoreni dan KO te organizator u Smotri Sveučilišta. Član je Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz kemije (AZOO) od 2013. godine.

Od 2013. je i suradnik u organizaciji i izvođenju laboratorijskih vježbi za pripremu učenika za Međunarodnu kemijsku olimpijadu.

Član je Hrvatskog kemijskog društva od 2008. godine.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrane publikacije