PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:

 


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2021./22. nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Održavanje SEMINARA III (Javna obrana teme doktorske disertacije) za pristupnicu ZVONKU GVERIĆ

Ovim najavljujemo da će studentica poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Geologije Zvonka Gverić  održati Seminar III pod naslovom:   PROMJENE U ZAJEDNICI MINERALA GLINA U UVJETIMA UMJERENE KLIME NA PRIMJERU MIOCENSKIH I PLIOKVARTARNIH SEDIMENATA TE PRIPADAJUĆIH TALA NA PODRUČJU MEDVEDNIČKOG PRIGORJA, SZ HRVATSKA   Dana 8. srpnja 2022. (petak) u 11,00 sati, u predavaonici MPZ1 na Mineraloško-petrografskom zavodu, Horvatovac 95, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.   Članovi povjerenstva:   Prof. dr. sc. Darko Tibljaš, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu Dr.sc. Anita Grizelj, viša znanstvena suradnica, Hrvatski geološki institut Zagreb Prof. dr. sc. Goran Durn, akademik, Rudarko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu  


Tražite specifičnu obavijest?

 
Obavijesti po kategorijama mogu se pogledati na sljedećim poveznicama:


Znanstveno-popularni festival Women...

Dvodnevni znanstveno-popularni festival Women in Science događanje je koji organiziraju 7. i 14. svibnja 2022. studenti svih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom Studentskog zbora PMF-a s ciljem promocije važnosti doprinosa žena u znanosti. Također, cilj je sudionicima pružiti bolji uvid u život znanstvenice/znanstvenika i dočarati zašto su odabrali upravo znanost kao životno usmjerenje.

Samo događanje sastoji se od predavanja znanstvenica i znanstvenica te studentica i studenata uz interaktivne radionice koje će se odvijati tijekom subote 7. i 14. svibnja ove godine. Sva predavanja održavat će se uživo u prostorijama Fizičkog, Geofizičkog, Kemijskog i Geološkog odsjeka (program Geološkog odsjeka) te će biti prenošena i u virtualnom formatu kako bi svi zainteresirani imali mogućnost prisustvovati. Predavanja će trajati pola sata, a nakon svakog predavanja bit će vrijeme predviđeno za pitanja sudionika.


U subotu, 7. svibnja možete naučiti nešto o fizici elementarnih čestica i visokoenergetskoj fizici dok u subotu 14. svibnja možete sudjelovati na predavanjima o potresima, meteorologiji, bioaktivnim tvarima, bojama u kemiji, mineralima te građi Zemlje.
 

Tko može sudjelovati? Učenice, učenici, studentice, studenti, stari, mladi, svi su dobrodošli!
Kada? 7. i 14. svibnja 2022. od 10 do 18 sati
Gdje? Bijenička cesta 32 i Horvatovac 102a
Kako se prijaviti? Putem obrasca: bit.ly/WiS_2022


Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju,
Organizacijski odbor

Poveznica na Facebook stranicu: www.facebook.com/WomenInScience.PMF
Obrazac za prijavu: bit.ly/WiS_2022 
Kontakt: women.in.science.pmf@gmail.com 

Autor: Andrea Čobić
Popis obavijesti

Broj posjeta:
284307