KONTAKT

Ured Doktorskog studija kemije Horvatovac 102 a, 10000 Zagreb
Voditeljica ureda:
Jasna Dubrović, dipl.soc.rad.
Uredovno vrijeme:
Pon. - čet. od 12.00-15.00 sati
Telefon: (01) 4606 032
Fax: (01) 4606 034

Obavijesti

Nema vijesti!

Repozitorij

Repozitorij je prazan

Obavijesti i upisi

Obavijesti i upisi

Sveučilište u Zagrebu:

Online baza doktoranada (OBAD)

Obrasci dr. sc.

Akademsko priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija

 

PLAĆANJE ŠKOLARINA - studenti upisani od ak. god. 2016./17.

PLAĆANJE ŠKOLARINA - studenti upisani ak. god. 2015./16. i prije

 

Odluka FV-a PMF-a za oslobođenje od dijela ili cijelog iznosa školarine, studenata upisanih na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2019./2020.

 


Radionica “Kako kvalitetno prezentirati znanosti u medijima?” održat će se u dva termina: 1. prosinca 2014.12. siječnja 2015. od 9:00 do 13:00 sati u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8, soba 301. III.kat.

Svaki znanstvenik će prije ili kasnije biti u prilici prezentirati svoj rad. Kako od svih rezultata, projekata i informacija koje su nam osobno važne odabrati one koje će najbolje prezentirati naše istraživanje publici u kratkom zadanom vremenu? Kroz nekoliko praktičnih vježbi naučit ćete kako dobro strukturirati poruke, odvojiti bit od detalja i prilagoditi se različitim ljudima u publici. Strah od javnog nastupa najraširenija je fobija današnjice. Postoji više tehnika kojima se ljudi pokušavaju riješiti treme, a neke od njih upoznat ćete na ovoj radionici.

Voditelj radionice dr.sc. Marko Košiček je kemičar koji istražuje svijet temeljnih biomedicinskih znanosti. Diplomirao je i doktorirao kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je zaposlen na Zavodu za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković gdje istražuje utjecaj lipida na razvoj Alzheimerove bolesti.
Već dugi niz godina aktivan je na području popularizacije znanosti. Sudjelovao je kao predavač, voditelj radionica ili popularno-znanstvenih predstava na mnogim popularno-znanstvenim događanjima poput Festivala znanosti, Smotre sveučilišta, Znanstvenog piknika, Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković, Noći istraživača… 2008. pobijedio je na međunarodnom natjecanju Laboratorij slava (FameLab) trominutnom prezentacijom pod naslovom Biokemija ljubavi, a od tada sudjeluje u realizaciji Laboratorija slave i srednjoškolske inačice natjecanja – Školski laboratorij. Zahvaljujući FameLabu prošao je brojne edukacije iz komunikacijskih i medijskih vještina, a dodatno medijsko iskustvo stekao je kroz rad na Hrvatskoj radioteleviziji gdje od rujna 2014. vodi i uređuje znanstvenu emisiju Treći element.
Svoja iskustva dijeli s drugima kroz predavanje i radionice koje je do sada održao za različite skupine znanstvenika i studenata (Mladi istraživači, eStudent, Ćumez, Consol, FameLab, Institut Ruđer Bošković), ali i za srednjoškolce. Još od studentskih dana član je tima koji priprema srednjoškolce za Međunarodnu kemijsku olimpijadu te sudjeluje u radu Ljetne škole znanosti (Summer School of Science) kroz Društvo za edukaciju van okvira čiji je jedan od utemeljitelja.

Broj mjesta je ograničen

Molimo prijavnicu putem linka ispunite najkasnije do 25. studenog 2014. http://goo.gl/forms/Rh6AtB42kS

Autor: webmaster KO
Popis obavijesti

Repozitorij