KONTAKT

Ured Doktorskog studija kemije Horvatovac 102 a, 10000 Zagreb
Voditeljica ureda:
Jasna Dubrović, dipl.soc.rad.
Uredovno vrijeme:
Pon. - čet. od 12.00-15.00 sati
Telefon: (01) 4606 032
Fax: (01) 4606 034

Obavijesti

Nema vijesti!

Repozitorij

Repozitorij je prazan

Obavijesti i upisi

Obavijesti i upisi

Sveučilište u Zagrebu:

Online baza doktoranada (OBAD)

Obrasci dr. sc.

Akademsko priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija

 

PLAĆANJE ŠKOLARINA - studenti upisani od ak. god. 2016./17.

PLAĆANJE ŠKOLARINA - studenti upisani ak. god. 2015./16. i prije

 

Odluka FV-a PMF-a za oslobođenje od dijela ili cijelog iznosa školarine, studenata upisanih na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2019./2020.

 


Znanstveni razgovori na PMF-u: prof....

24. svibnja u 14 sati na adresi Horvatovac 102a (predavaona A1), Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu održat će prvo u nizu predavanja pod imenom “Znanstveni razgovori na PMF-u”.

Time PMF službeno započinje ciklus predavanja na kojima će gosti predavači biti neki od najutjecajnijih znanstvenika današnjice.

Prvi takav gost predavač ugledni je hrvatski znanstvenik prof. dr. sc. Igor Rudan koji će održati predavanje na temu: Vrijednosti informacija u 21. stoljeću: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija”.

Igor Rudan, znanstvenik, rođen je u Zagrebu 1971. godine. Autor je i koautor više od 500 znanstvenih radova citiranih oko 90.000 puta. Nalazi se među najcitiranijim znanstvenicima svijeta, a Thomson Reuters i američki Institut za znanstvene informacije svrstavaju ga među vodeće znanstvene umove svijeta od 2015. do 2018. godine. Nakon završenog studija medicine u Zagrebu pokrenuo je znanstveni projekt „10001 Dalmatinac“ u sklopu kojega je, u suradnji s ostalim biobankama visokorazvijenih zemalja, pronađena biomedicinska uloga za više od 2,000 ljudskih gena. Zatim karijeru usmjerava na problem smanjivanja smrtnosti djece u svijetu, jedan od Milenijskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih naroda. Radeći kao savjetnik Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a i Svjetske banke  te Zaklade Billa i Melinde Gates, razvio je niz metoda kojima se određuju prioriteti za ulaganja u zdravstvene intervencije u zemljama u razvoju. U 2012. godini primljen je među međunarodne članove Kineske akademije znanosti, a u 2016. godini postao je i redovni član Britanske akademije znanosti, tzv. Kraljevskog društva The Royal Society u Edinburghu. Od tada se značajno posvetio popularizaciji znanosti. Uz potporu Wellcome Trusta i suradnju s BBC-em snimio je popularno-znanstvenu seriju "Survival: The Story of Global Health", koju je 2018. prikazala i Hrvatska radiotelevizija. Izdao je popularno-znanstvene knjige "Točna boja neba" i "Zao zrak". U 2019. godini je, zahvaljujući svojim aktivnostima u populariziranju znanosti, bio nominiran za "Komunikatora godine" u Hrvatskoj.

U ovom će predavanju prof. dr. sc. Rudan objasniti kako steći osjećaj za vrijednost informacije i iskoristiti ga za stjecanje prednosti u raznim područjima ljudskog djelovanja.

Vidmo se na Znanstvenim razgovorima na PMF-u!

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti

Repozitorij