Novosti

...
Novosti Geografija

Webinari o radu u MS Teams okruženju

U organizaciji Microsofta Hrvatska i partnerske tvrtke Citus održat će se webinari iz područja: Power Automate, Sharepoint i Excel. Webinari su namjenjeni zaposlenicima i studentima. Webinari će se održati u razdoblju od 27.01. do 24.02.2023.


Održana komemoracija u spomen na...

U prostorijama Geografskog odsjeka PMF-a danas 23.studenoga 2021. održana je komemoracija za preminulu asistenticu Valentinu Valjak. Komemoraciji su uz roditelje i zaručnika preminule Valentine prisustvovale i kolege s Geografskog odsjeka te odali počast minutom šutnje.

Govore i spomen na Valentinin lik i djelo uputili su Pročelnik prof. dr. sc. Nenad Buzjak u ime Geografskog odsjeka, doc. dr. sc. Ivan Šulc koji je ujedno bio i Valentinin kolega tijekom studija te izv. prof. dr. sc. Aleksandar Lukić, mentor tijekom diplomskog studija i savjetnik na doktorskom studiju.

Govornici su istaknuli kako je Valentina prvo bila uspješna studentica, zatim uspješna u svojoj struci te na putu prema zavidnoj znanstvenoj karijeri, koja je nažalost naprasno prekinuta prije godinu dana. Uz riječi hvale, pročelnik prof. dr. sc. Nenad Buzjak istaknuo je Valentininu briljantnost i izvrsnost od prosjeka ocjena 5,0 tijekom studiranja do neiscrpne energije, znatiželje i hrabrosti te vrhunskih sportskih rezultata. 

Komemoracija je održana u tjednu kada je Valentinin rođendan te skora prva godišnjica tragične i prerane smrti, 26. studenoga. S obzirom da je prema epidemiološkim mjerama broj sudionika bio ograničen, prenosimo završne riječi izv. prof. dr. sc. Aleksandra Lukića „Unatoč beskrajnoj tuzi njene obitelji, najbližih prijatelja i svih nas koji smo ju poznavali, tračak utjehe pronalazimo u tome što smo imali čast i sreću raditi i družiti se s njom, biti motivirani njenim vrhunskim rezultatima u svemu što je činila te upijati njenu blagost i smirenost. Draga Valentina, tamo visoko gdje si sada, na koordinatama vječnosti, počivaj u miru.“
 

Autor: Ivana Erdelez
Popis obavijesti