Novosti

...
Novosti Geografija

Okrugli stol - Sadašnjost i budućnost rijeke i doline Rječine

"Sadašnjost i budućnost rijeke i doline Rječine" naslov je okruglog stola organiziranog od strane Znanstvenog vijeća za zaštitu prirode i okoliša Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u utorak 11. lipnja 2024.   


Simpozij u spomen na prof. Zlatka Pepeonika - The Future of Tourism in the Alpine-Adriatic Region

Otvorene prijave za međunarodni simpozij The Future of Tourism in the Alpine-Adriatic Region, u spomen na prof. dr. sc. Zlatka Pepeonika, koji će se održati u Hermagoru u Austriji. Rok za predaju sažetaka produljuje se do 31. svibnja 2024. 

  


Promocija prvostupnika/ca geografije

Dana 23.4.2024. održana je svečana promocija trideset sveučilišnih prvostupnika i prvostupnica geografije na Horvatovcu 102 a.

 

 

 

Svečanoj promociji sudjelovali su prof. dr. sc. Mirko Planinić, dekan PMF-a, prof. dr. sc. Mladen Vuković, prodekan za nastavu PMF-a, izv. prof. dr. sc. Ivan Čanjevac, pročelnik Geografskog odsjeka PMF-a i doc. dr. sc. Ivan Šulc, pomoć pročelnika na nastavu Geografskog odsjeka PMF-a.

Prije početka svečane promocije, dodijeljena je i posebna nagrada MAJA PISK , koja je pripala Klari GROŠANIĆ, uzornoj studentici Geografskog odsjeka za 2023. godinu.

Nagrada MAJA PISK priznanje je za izvanredan akademski uspjeh, pozitivnu osobnost te utjecaj na kolege studente, čime je pridonijela uspjehu i napretku ciljeva i zadataka studija na Geografskom odsjeku.

Čestitke svim promoviranim studentima i studenticama! Neka vaša postignuća budu inspiracija drugima, a vaša strast prema geografiji neka vas vodi kroz daljnje akademske i profesionalne izazove.

Slike s događaja pogledajte ovdje.

Autor: Ivan Martinić
Popis obavijesti

Održana tribina u spomen na prof. dr....

Dana 11. ožujka 2024. u 19 sati održana je tribina na Geografskom odsjeku PMF-a u spomen na prof. dr. sc. Zlatka Pepeonika povodom 90 godina od njegova rođenja i 20 godina od smrti.

Autor: Ivan Martinić
Dodjela godišnjih nagrada...

Dana 29. veljače 2024. godine održana je druga Dodjela godišnjih nagrada doktorandima i mentorima i koji su u protekloj kalendarskog godini objavili rad u časopisu s visokim faktorom utjecaja (Q1 ili Q2).

Autor: Ivan Martinić