Izbornik
 

Adriatic NMR 2019

 

 

17th European Symposium on Organic Reactivity (ESOR 2019)

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
2551527
27. 11. 2018. u 00:14
Svaki početak je …

Pokrenuta je nabava prvih instrumenata u sklopu projekta Centar izvrsnosti u kemiji

Kaže se da je svaki početak težak, ali kad je "težak" gotovo 12 milijuna kuna i znači početak ulaganja u najsuvremeniju znanstveno-istraživačku opremu koje će rezultirati uspostavom četrnaest novih istraživačkih laboratorija i računalnog centra Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u zagrebu, brige koje nosi ovakvo značajno ulaganje u infrastrukturu su slatke.

Nabava instrumenata za termičku analizu i popratne opreme koja je započela objavom prethodnog savjetovanja u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH krajem rujna 2018., a nastavljena Objavom o nadmetanju početkom studenoga 2018., pored klimatizacijskih uređaja i neprekidnih napajanja (popratna oprema), uključuje nabavu razlikovnog pretražnog kalorimetra (DSC), spregnutog TG-IR sustava, hidrauličke preše, sustava DSC-mikroskopije, izotermnog reakcijskog i pretražnog kalorimetra, izotermnog titracijskog mikrokalorimetra, izotermnog titracijskog mikrokalorimetra, izotermnog titracijskog i disolucijskog mikrokalorimetra te mikroskopa atomskih sila (AFM)/pretražnog tunelirajućeg mikroskopa s elektrokemijskim modom rada (EC-STM).

Cilj infrastrukturnog projekta CIuK je opremanje Kemijskog odsjeka znanstveno-istraživačkom opremom za provođenje fundamentalnih i primijenjenih istraživanja iz svih relevantnih domena kemije i povezanih interdisciplinarnih područja. Aktivnosti Centra obuhvatit će istraživanje, edukaciju te otvoreni pristup istraživačkoj opremi znanstvenicima, ali i zainteresiranim gospodarskim subjektima. To će podići kvalitetu znanstvenog rada i ojačati postojeću znanstvenu suradnju djelatnika Kemijskog odsjeka s mnogobrojnim partnerskim ustanovama i predstavnicima gospodarstva. Najvažnije, studenti Kemijskog odsjeka imat će priliku u istraživačkom radu koristiti suvremenu znanstvenu opremu te će im se na taj način pružiti znanja i vještine nužne za rad u struci te osigurati konkurentnost na globalnom tržištu rada.

Projekt Centar izvrsnosti u kemiji sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 71.620.005,91 HRK, a iznos EU sufinanciranja je 60.877.005,02 HRK (85%). Realizacijom projekta CIuK Kemijski odsjek PMF-a približit će se znanstveno-istraživačkim standardima ustanova iz razvijenijih zemalja Europske unije te zadržati jednu od vodećih uloga u istraživanjima iz područja kemije u Republici Hrvatskoj.

 

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Danijel Namjesnik
Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu