Izbornik
 

Adriatic NMR 2019

 

 

17th European Symposium on Organic Reactivity (ESOR 2019)

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
2551420
11. 12. 2018. u 09:55
Božićno predavanje Kemijskog odsjeka

Pozivamo sve zainteresirane na šesto Božićno predavanje Kemijskog odsjeka, u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 12:00 sati u predavaonici A2 u zgradi Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a.

Predavanje pod naslovom

Univerzalnost metodologije znanstvenog rada

održat će prof. dr. sc. Ernest Meštrović, viši direktor za znanost i nove tehnologije u globalnom odjelu Istraživanja i razvoja farmaceutske tvrtke Xellia.

Znanstveni pristup, spoznaja, metodologija, riječi koje često koriste istraživači, publicisti; vrlo često za njom posežu stručnjaci koji se bave prodajom, predviđanjem ekonomskih i političkih zbivanja. U svakom segmentu ljudske djelatnosti znanost nalazi svoje mjesto. Stječe se dojam da će svaki problem biti lakše riješen ako se primijene određeni segmenti znanstvenog rada, što na žalost često nije tako, već je učinak suprotan, jer metodologija nije u potpunosti primijenjena. Upravo radi toga, više nego ikada, potrebno je ukazivati da znanstveni rezultati, mjerenja, zakonitosti, nisu rješenja koja se mogu ponuditi brzo, na način koji trenutno vrijeme traži odgovore, već je potreban sustavan pristup u kojem preskakanje i ubrzavanje određenih etapa istraživanja dovodi do krivih i ponekad opasnih zaključaka. Univerzalnost metodologije znanstvenog rada može se primijeniti na mnoge segmente i djelatnosti, no pri tome zaključci i pravilnosti ovise o sustavnom radu i stalnoj provjeri. Tijekom predavanja autor kani ukazati da metodologija znanstvenog rada u svojem segmentu sadrži određene komponente nepredvidljivog i nepoznatog, što je u suštini i sama bît znanosti.

Vladimir Stilinović
Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu