Prijave na Simpozij su otvorene

Otvaraju se prijave za Simpozij studenata doktorskih studija PMF-a 2021.!

Slijede upute za aktivne i pasivne sudionike.

AKTIVNI SUDIONICI

Aktivni sudionici mogu biti svi studenti doktorskih studija PMF-a i srodnih studija (neovisno o godini studija), koji će na Simpoziju predstaviti rezultate svojih istraživanja vezanim uz izradu disertacije.

 

1.      Prijava sudjelovanja

Kako biste uspješno prijavili svoje sudjelovanje na Simpoziju, trebate ispuniti Obrazac za prijavu sudjelovanja putem Google Forms-a koji se nalazi ovdje

Sudjelovanje je moguće putem:

  1. usmenog izlaganja
  2. posterskog priopćenja
  3. mikro-izlaganja i posterskog priopćenja.

U obrascu za prijavu sudjelovanja sudionici se mogu odlučiti za tip izlaganja koji preferiraju, a prilikom potvrde o prihvaćanju prijave bit će obaviješteni o tipu predavanja koji će imati. Zbog vremenskog ograničenja Simpozija, moguće je da neće svi prihvaćeni sudionici moći izlagati na onaj način koji su odabrali.

Standardno usmeno izlaganje traje 10 minuta (8 min uz još 2 minute za diskusiju). Mikro-izlaganje traje 5 minuta (3 min uz još 2 minute za diskusiju). Doktorandi koji se odluče za mikro-izlaganje, obavezni su pripremiti i poster. Doktorandi koji izlažu putem posterskog priopćenja trebaju pripremiti poster dimenzija 100 cm x 80 cm (pri čemu je 100 cm visina, a 80 centimetara širina, tj. poster je vertikalno usmjeren).

Službeni jezici Simpozija su engleski i hrvatski. Studenti koji se odluče za sudjelovanje putem usmenih izlaganja i mikro-prezentacija mogu izabrati hoće li svoje izlaganje održati na engleskom ili hrvatskom jeziku. U oba slučaja tekst na prezentacijama mora biti na engleskom jeziku. Također, tekst na posterima mora biti na engleskom jeziku.

Budući da će programske sekcije sadržavati predavanja iz svih studijskih programa PMF-a, doktorandi trebaju osmisliti izlaganja na atraktivan način razumljiv široj (znanstvenoj) zajednici.

 

2.      Prijava sažetka

Uz ispunjavanje Obrasca za prijavu sudjelovanja, potrebno je poslati i sažetak predavanja prema predlošku koji se nalazi na poveznici. Naziv dokumenta treba sadržavati ime i prezime osobe koja izlaže te područje istraživanja, u obliku "Prezime_Ime_Studij" (npr. "Prezime_Ime_Matematika"). Svoje sažetke šaljete kao Microsoft Office Word dokument na e‐mail adresu: phdss@pmf.hr.

Molimo autore da se prilikom pisanja sažetka pridržavaju tehničkih uputa i obvezno koriste priloženi predložak. Sažeci koji nisu pisani prema priloženom predlošku, bit će automatski vraćeni autorima.

Važno: sažetak trebate napisati na hrvatskom i engleskom jeziku

 

Rok za prijavu sudjelovanja i slanje sažetaka je 28. veljače 2021. godine.

VAŽNO: "Uz sažetak predavanja u wordu pripremljen prema predlošku i poslan na e-mail adresu phdss@pmf.hr doktorandi Doktorskog studija geografije dodatno isti sažetak, potpisan od strane studijskog savjetnika ili mentora trebaju skenirati i dostaviti i na pds@geog.pmf.hr"

 

PASIVNI SUDIONICI

Pasivni sudionici mogu biti svi zainteresirani za slušanje Simpozija, posebno studenti svih razina preddiplomskih i diplomskih studija.

 

Prijava sudjelovanja

Kako biste na Simpoziju sudjelovali kao slušači, trebate ispuniti Obrazac za prijavu sudjelovanja bez izlaganja putem Google Forms-a koji se nalazi ovdje.

 

Rok za prijavu sudjelovanja putem slušanjaje 31. ožujka 2021. godine.

 

Za sva pitanja slobodno se javite na e-mail: phdss@pmf.hr.

 

Autor: Ivana Erdelez
Popis obavijesti