PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


OBAVIJEST O ROKOVIMA ZA PREDAJU MOLBI VIJEĆU DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJA

Obavještavaju se studenti Doktorskog studija Geologija da sve molbe upućene Vijeću Doktorskog studija Geologija, moraju biti predane na Referadu Doktorskog studija najkasnije do ponedeljka u 12.00 sati u tjednu kada se održava sjednica Vijeća Doktorskog studija Geologija. Raspored sjednica Vijeća Doktorskog studija Geologije / Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./2023.

 

PREDAJA MATERIJALA ZA VIJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJE

VIJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJE /VIJEĆE GEOLOŠKOG ODSJEKA

 

 

 

Najkasnije do ponedeljka u 12h u tjednu održavanja sjednice.

07.10. 22.

11.11.22.

09.12.22.

13.01.23.

10.02.23.

10.03.23.

14.04.23.

12.05.23.

16.06.23.

30.06.23.

08.09.23.

 

 


Obavijesti

Upis će se odvijati od 10. listopada do 28. listopada 2022. u Uredu za poslijediplomski studij Geološkog odsjeka (uredovno vrijeme Ureda za studente je od 12 do 14:30 h).

Dokumenti potrebni za upis:

  1. Popunjen upisni list (studenti koji upisuju doktorski rad ispunjavaju dio obrasca za 3. godinu).
  2. Popunjen obrazac  DR.SC. – 4. (nalazi se u OBAD bazi) i popunjeni obrazac DR.SC. – 5. (ispunjava ga mentor i nalazi se na web stranici Sveučilišta). Obrasce DR.SC.-4 i DR.SC.-5 treba poslati u Referadu i elektronskim putem.
  3. Popunjen prijavni list za doktorande upisane na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij akademska godina 2022./2023. (obrazac se može preuzeti  iz Repozitorija – Obrazac Prijavni list 22-23)
  4. Indeks

Prije upisa, u referadu moraju biti predane sve prijavnice položenih kolegija za ak. god. 2021./22., kao i upisane ocjene u indeks.

Autor: Đurđica Pezelj

U srijedu 21. rujna 2022. u 12 sati u predavaonici A1 Kemijskog odsjeka, PMF-a održat će se radionica za doktorande na temu komunikacije između doktoranda i njihovih mentora, pod nazivom 'How to tame your supervisor'. Radionicu će održati prof. Elspeth Garman sa Sveučilišta u Oxfordu, koja će dan prije održati i predavanje u okviru Znanstvenih razgovora na PMF-u.

Autor: Đurđica Pezelj

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju Seminaru II kojeg će održati studentica poslijediplomskog sveučilišnog studija Geologija IVA OLIĆ.

Seminar II pod naslovom METODE NISKOTEMPERATURNE TERMOKRONOLOGIJE održati će se 22. rujna 2022. (četvrtak) u 12,00 sati  u predavaoni 016 na Geološko-paleontološkom zavodu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac  102a, Zagreb.

Članovi povjerenstva:

  1. Doc. dr. sc. Borna Lužar-Oberiter, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek, Zagreb
  2. Doc. dr. sc. Zorica Petrinec, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek, Zagreb
  3. Izv. prof. dr. sc. Bojan Matoš, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Zagreb

Zamjena: Izv. prof. dr. sc. Đurđica Pezelj, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek, Zagreb

Autor: Đurđica Pezelj

Poštovani studenti naš Odsjek uključen je u CEEPUS mrežu CIII-RO-0038 Earth-Science Studies in Central and Southeastern Europe čija se aktivnost temelji na mobilnosti studenata i nastavnika kojima se odobravaju stipendije za boravak na drugom sveučilištu. Austrijski CEEPUS ured za sljedeću akademsku godinu (2022/23) odobrio za sveučilišta u Beču, Innsbrucku, Leobenu i Salzburgu veći broj stipendija od traženog. Najveći broj stipendija su četveromjesečne (namijenjene su studentima koji žele provesti cijeli semestar na drugom sveučilištu), a ima i nekoliko slobodnih jednomjesečnih stipendija namijenjenih studentima. Ukoliko ste zainteresirani za neku od stipendija mailom se javite prof. Darku Tibljašu do 22. 04.2022. do 12h. Rok za prijavu je kratak, a stipendije će najvjerojatnije biti dodjeljivane po brzini prijave.

Autor: Đurđica Pezelj

Ove stipendije su namijenjene studentima diplomskog studija, doktorandima, poslijedoktorandima i alumnima, kojima se financira istraživački rad u Njemačkoj. Više informacija o DAAD stipendijama možete pročitati ovdje: https://zagreb.diplo.de/hr-de/themen/kultur/daad/2100844.

Organizirana je i online tribina putem aplikacije Zoom, 4. travnja 2022., u 18h. Registracija za tribinu moguća je putem poveznice (https://forms.gle/dAfDaHebSK8rTzR59, a login podaci bit će dostavljeni naknadno registriranim sudionicima.

Osim ove online tribine, održavat će se i konzultacije u vezi prijave svakog petka u 10 h. Registracija za konzultacije petkom moguća je ovdje: https://forms.gle/k7LfozXy1qTUG5Ld9.

 

Rok za prijave na natječaj je 2. svibnja 2022.

Autor: Đurđica Pezelj

Go Styria is open for master and doctoral students as well as Post Docs interested in a short term research stay (max. 4 months) in the context of their master, doctoral thesis or Post-Doc research.

The target region includes: Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Greece, Hungary, Kosovo, Moldova, Montenegro, North Macedonia, Romania, Serbia, Slovenia, Turkey.

Candidates selected for the program will be given the opportunity for a research period at the University of Graz in order to then continue and conclude their studies / research at their home universities.

WHO can apply?

MASTER AND DOCTORAL students:

•          currently and also in 2022/23 enrolled at an accredited university in the target region

•          already working on their master or doctoral thesis

POST-DOCs:

•          who are academic staff members at an accredited university in the target region

•          the completion of the doctorate should not be older than 1 year at time of application

Details on the program call are available on the program website

Your steps to becoming a grantee:

·         check the program website to see if you are eligible to apply

·         join us for an online info-session on 17 March 2022 or 7 April 2022, 1pm CET

·         master/PhD students: provide the relevant information (see program website) for access to the application tool by 19 April 2022

CONTACT

Program coordinator Master/PhD: Mag. Christa Grassauer, Tel. 0316/380-1254, incoming.exchange@uni-graz.at

Program coordinator Post Docs: Mediha Ohranovic BA MA, Tel 0316/380-2214, staffmobility@uni-graz.at

APPLICATION DEADLINE: 25 April 2022, 1pm CET

Autor: Đurđica Pezelj

Radionica će se održati u Trstu pod vodstvom prof. S. Cloetingh-a, a sve informacije su dostupne na poveznici

https://dmg.units.it/it/eventi/41689

Autor: Đurđica Pezelj

Objavljen je natječaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije): Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž u akademskoj godini 2022./2023., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Tekst natječaja dostupan je na poveznici. 

https://www.pmf.unizg.hr/aktualnosti?@=1n0qw#news_26883

Autor: Đurđica Pezelj

Pozivaju se svi studenti sveučilišnog doktorskog studija Geologija da prisustvuju Seminaru III (Javna obrana teme doktorskog rada) kojeg će održati studentica ZVONKA GVERIĆ. Seminar III pod naslovom PROMJENE U ZAJEDNICI MINERALA GLINA U UVJETIMA UMJERENE KLIME NA PRIMJERU MIOCENSKIH I PLIOKVARTARNIH SEDIMENATA TE PRIPADAJUĆIH TALA NA PODRUČJU MEDVEDNIČKOG PRIGORJA, SZ HRVATSKA održati će se 08. srpnja 2022. (petak) u 11,00 sati  u predavaonici MPZ1 na Mineraloško-petrografskom zavodu, Horvatovac 95, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Članovi povjerenstva:

  1. Prof. dr. sc. Darko Tibljaš, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  2. Dr.sc. Anita Grizelj, viša znanstvena suradnica, Hrvatski geološki institut, Zagreb
  3. Prof. dr. sc. Goran Durn, akademik, Rudarko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Autor: Đurđica Pezelj

U utorak, 12.04.2022. god. s početkom u 14,00 h u Predavaonici -005 Geološko-paleontološkog zavoda, studenti Doktorskog studija Geologija predstavljat će seminare iz odabranih tema  vezano uz kolegij.

Autor: Andrea Čobić

Seminar III (javna obrana teme doktorske disertacije) prijavljuje se na obrascu DR.SC.-01 Sveučilišta u Zagrebu (dostupnom na stranicama Sveučilišta (http://doktorski.unizg.hr/obad). Obrazac ispunjavaju doktorandi online putem OBAD baze (http://doktorski.unizg.hr/obad). Upute o dobivanju podataka za prijavu u OBAD bazu potrebno je zatražiti u referadi doktorskog studija. Nakon online ispunjavanja obrasca DR.SC.-01 potrebno ga je otisnuti u tri primjerka, potpisati te predati u referadu doktorskog studija. Osim tri potpisana primjerka u referadu je potrebno dostaviti i digitalnu verziju obrasca. Pristupnik je dužan najmanje 14 dana prije obrane teme prijedlog teme doktorskog rada (obrazac DR.SC.-01) staviti na uvid javnosti (u pisarnicu Geološkog odsjeka).

Autor: Đurđica Pezelj

Poštovane studentice i studenti doktorskog studija Geologije, molim Vas da ispunite anonimnu anketu najkasnije do 03.05.2022. Rezultati ankete biti će korišteni za analizu našeg doktorskog studija, unaprjeđenje akademske radne atmosfere i profesionalnih međuljudskih odnosa. Poveznica na anketu će biti poslana mailom.

Voditeljica izv. prof. Đ. Pezelj

Autor: Đurđica Pezelj

Nastava (predavanja i vježbe) iz prvog dijela kolegija (paleogenski okoliši i bentičke foraminifere) održavat će se od 08. - 11.02.2022. godine u predavaonici Geološko kartiranje (-007) Geološko-paleontološkog zavoda. Prvo predavanje počinje u 11,00 h.

Autor: Đurđica Pezelj