Izbornik
 

Adriatic NMR 2019

 

 

17th European Symposium on Organic Reactivity (ESOR 2019)

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
2549960
21. 1. 2019. u 15:33
Objavljen znanstveni rad u Journal of Molecular Liquids

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Nives Galić, Snežana Miljanić, Adriana Kenđel i donedavni doktorand Tomislav Benković, u suradnji s Darkom Kontrecom s IRB-a, Jelenom Parlov-Vuković iz INA-e i Vasilom Chişom sa Sveučilišta Babeş-Bolyai iz Rumunjske, objavili su rad Multiple dynamics of aroylhydrazone induced by mutual effect of solvent and light - spectroscopic and computational study u uglednom časopisu Journal of Molecular Liquids (IF 4,513).

U radu je na temelju različitih spektroskopskih (UV-Vis, IR, Raman, NMR) i računalnih metoda strukturno okarakteriziran aroilhidrazon izveden iz nikotinohidrazida i 2-hidroksi-5-nitrobenzaldehida u otapalima različitih polarnosti (dimetilsulfoksidu, acetonu, metanolu i etanolu). Posebna pažnja posvećena je interpretaciji različitih ravnoteža (keto-enolne tautomerije i cis-trans izomerije) u dimetilsulfoksidu uvjetovanih zajedničkim djelovanjem otapala i svjetlosti.

Rad je u cijelosti napravljen u okviru projekta: Aromatski hidrazoni: sinteza, strukturna analiza, biološka aktivnost i analitička primjena (IP-2014-09-4841) financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost.

Vladimir Stilinović
Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu