PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


WEBSHOP


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

OBAVIJEST O PLAĆANJIMA

Obavještavaju se studenti preddiplomskog i diplomskih sveučilišnih studija koji studiraju na Geološkom odsjeku PMF-a da su pri plaćanjima naknada za troškove usluga iz djelatnosti Fakulteta dužni uplatiti točan iznos koji je naveden u tablici na web stranici. Ukoliko se uplati manje ili više od navedenog u tablici, iznos se mora sravnjivati što znači dodatnu administrativnu proceduru za studente, referadu i računovodstvo.


STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


Tražite specifičnu obavijest?

 
Obavijesti po kategorijama mogu se pogledati na sljedećim poveznicama:


Javni poziv za EIT Manufacturing -...

Otvoren je javni poziv EIT Manufacturing zajednice pod nazivom Teaching Factories Competition, usmjeren na tvrtke, sveučilišta i strukovne škole.

Kako potražnja za “učenjem kroz rad” brzo raste, tim EIT Manufacturing Education upravo je pokrenuo svoje prvo natjecanje pod nazivom Teaching Factories Competition s fokusom na zelenu proizvodnju.

Natječaj je namijenjen tvrtkama, sveučilištima i centrima za strukovno obrazovanje i osposobljavanje (VET) u dva odvojena poziva:

  1. Poziv tvrtkama - usmjeren je na prepoznavanje 5 industrijskih izazova u okviru teme natjecanja. Tvrtke se mogu financirati s 15.000 € ako njihov izazov bude odabran.
  1. Poziv sveučilištima i strukovnim škole -  pozvani su da izraze svoj interes i imenuju do dva tima od najviše pet studenata koji se u kasnijoj fazi planiraju baviti odabranim izazovima zelene proizvodnje. 9.000 € u nagradama dostupno je za timove s najboljim rješenjima.

 

Molimo zainteresirane studente PMF-a da se prijave za sudjelovanje putem ovog obrasca, radi daljnjeg formiranja timova (ako ste već formirali tim, molimo naznačite u obrascu).

 

Prijave studenata traju do 27. ožujka 2022. nakon čega će se formirati grupe "Solver timova" koje će raditi paralelno tijekom otprilike osam tjedana kako bi provodili aktivnosti izazova. Za svaki izazov postojat će jedan ili više posvećenih timova, koji će raditi neovisno, ali uz pomoć jednog ili više industrijskih mentora (koji dolaze iz tvrtki koje podnesu prijavu) i profesora/nastavnika koji će  ih podržati u provedbi aktivnosti i izradi završnog paketa.

Kroz ovaj poziv, s jedne strane tvrtke koje sudjeluju imati će koristi od rješenja i ideja koje generira natjecanje, a koje će im pomoći u rješavanju njihovih izazova i učiniti njihovu proizvodnju ekološki prihvatljivijom. S druge strane, sveučilišta i strukovne škole imati će priliku ponuditi svojim studentima inicijativu za testiranje svojih kompetencija primjenom na stvarne industrijske probleme i izazove, poboljšavajući time njihovu pripremu za budući rad.

Budući talenti moraju biti opremljeni vještinama potrebnim za suočavanje s rastućim i promjenjivim industrijskim zahtjevima i ovdje stoga dolazi do koncepta Teaching Factories gdje zapravo timovi studenata rješavaju stvarne industrijske izazove u okruženju za učenje.

Više informacija o samom pozivu možete pronaći ovdje: Teaching Factories Competition: Green Manufacturing - EIT Manufacturing.

Autor: Andrea Čobić
Popis obavijesti

Broj posjeta:
355242