PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


WEBSHOP


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

OBAVIJEST O PLAĆANJIMA

Obavještavaju se studenti preddiplomskog i diplomskih sveučilišnih studija koji studiraju na Geološkom odsjeku PMF-a da su pri plaćanjima naknada za troškove usluga iz djelatnosti Fakulteta dužni uplatiti točan iznos koji je naveden u tablici na web stranici. Ukoliko se uplati manje ili više od navedenog u tablici, iznos se mora sravnjivati što znači dodatnu administrativnu proceduru za studente, referadu i računovodstvo.


STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


Tražite specifičnu obavijest?

 
Obavijesti po kategorijama mogu se pogledati na sljedećim poveznicama:


RIS-RESTORE projektni sastanak i...

U okviru međunarodnog projekta RIS-RESTORE Evaluacija crvenog mulja na području Istočne/Jugoistočne Europe financiranog od strane EIT Raw Materials održan je 6. po redu projektni sastanak u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Sastanak se održao 26. svibnja 2022., dok je 27. svibnja 2022. održan teren u rudnike boksita Jajce, Bosna i Hercegovina.

 

Na sastanku su iznesene aktivnosti koje su se odradile u prethodnoj godini u pojedinoj državi članici konzorcija. U ime Geološkog odsjeka sastanku su prisustvovale naše kolegice: docentica Hana Fajković i Laura Huljek. Doc. Fajković iznijela je naše aktivnosti vezane uz projekt koje su uključivale tretiranje crvenog mulja bakterijama te izlaganje našeg istraživanja na međunarodnom kongresu EGU General Assembly 2022.

Nakon sastanka održana je međunarodna konferencija NanoPol 2022 na kojoj su naše kolegice održale kratka predavanja naslovljena: Case studies of microplastic analysis in Croatia: challenges, solutions and results; Recovery potential and environmental impact of manganese tailings from Šibenik bay, Croatia te su ukratko predstavile rezultate istraživanja u okviru projekta pod naslovom Microbiological treatment of red mud.

Sljedećeg dana kolegice su sudjelovale u posjetu rudnicima boksita Jajce u Jajcu. Tamo su proširile svoje znanje o rudarenju boksita i korištenju različitih pomagala u rudarenju, susrele se sa poznanicima, ali i upoznale nove, možda buduće suradnike.

Autor: Andrea Čobić
Popis obavijesti

Broj posjeta:
355235