Renomirani prof. dr. Giovanni P....

U sklopu Kolokvija "Sibe Mardešić" Matematičkog odsjeka, u srijedu 1.3.2023. profesor dr. Giovanni Paolo Galdi (University of Pittsburgh) održao je predavanje pod naslovom:

"Mathematical Analysis of Flow-Induced Oscillations of Spring-Mounted Body in a Navier-Stokes Liquid".

Giovanni P. Galdi je Leighton E. i Mary N. Orr profesor matematike i inženjerstva, te istaknuti profesor strojarstva i znanosti o materijalima na Sveučilištu u Pittsburghu. Također je počasni profesor na TATA Institutu za temeljna istraživanja, Indija, i Tehničkom sveučilištu u Darmstadtu, Njemačka. Bio je istaknuti gostujući profesor na nekoliko akademskih institucija u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi, Južnoj Africi, Kini, Japanu, Indiji, Njemačkoj, Češkoj, Rusiji, Francuskoj, Portugalu, Italiji i Švicarskoj. Trenutno je član uredništva nekoliko znanstvenih časopisa, uključujući European Journal of Mechanics B/Fluids i Nonlinear Analysis. Također je suosnivač i glavni urednik časopisa Journal of Mathematical Fluid Mechanics, te glavni urednik serije knjiga Advances in Mathematical Fluid Mechanics i Lecture Notes in Mathematical Fluid Mechanics.

 

Nakon pandemijske stanke Kolokvij Matematičkog odsjeka "Sibe Mardešić" nastavlja s aktivnostima i ovo je prvo predavanje u ovoj akademskoj godini, a za ostatak godine planirana je serija od nekoliko zanimljivih i raznovrsnih predavanja uglednih gostiju.

Više o predavačima i predavanjima možete pročitati na službenoj stranici kolokvija.

 

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti