Znanost


Izv. prof. dr. sc. Nina Kamčev...

Čestitamo izv. prof. dr. sc. Nini Kamčev na osvajanju inauguracijske nagrade CMSA za njezin rad na Sveučilištu Monash koji je doveo do objave sljedećih radova:

1) N. Kamčev, A. Liebenau i N. Morrison, Towards a characterization of Sidorenko systems, The Quarterly Journal of Mathematics.

2) N. Kamčev, A. Liebenau i N. Morrison, On uncommon systems of equations, Israel Journal of Mathematics.

Nagrada je objavljena na 45. konferenciji ACC u Perthu, gdje je Nina održala pozvano predavanje o svom radu.

Nagrada CMSA je nagrada koju dodjeljuje Combinatorial Mathematics Society of Australasia (CMSA) istraživaču na početku karijere za izvanredan istraživački doprinos bilo kojem području kombinatorike. Nagrada se dodjeljuje za jedan ili više rezultata na istu temu.

Više o nagradi možete pročitati ovdje.

Nina Kamčev je znanstvenica-povratnica te izvanredna profesorica na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Teme kojima se bavi uključuju ekstremalne probleme za grafove i hipergrafove, Ramseyevu toeriju, (kvazi)slučajne grafove, slučajne procese na grafovima, asimptotsko prebrojavanje i aritmetičku kombinatoriku. Diplomirala je na Cambridgeu, a doktorat je stekla na ETH Zurich 2018. godine pod mentorstvom prof. Bennyja Sudakova. Između 2018. i 2023. godine bila je znanstvena suradnica na Sveučilištu Monash i na Sveučilištu u Zagrebu. Bila je voditeljica istraživačkog projekta RobSparseRand financiranog iz programa Horizon 2020 (2021.-2023. godine). Autorica je preko 15 znanstvenih radova, i pozvana predavačica na šest međunarodnih skupova.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti