Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

NOVO - Upute studentima o pristupanju prvim kolokvijima u studenom i prosincu 2020.

Molimo studente koji će pristupiti kolokvijima da svakako prije dolaska na fakultet provjere na web-stranicama kolegija raspored pisanja po dvoranama. Na kolokvije studenti svakako trebaju ponijeti neki identifikacijski dokument (primjerice, osobnu iskaznicu ili iksicu). Svaki student treba doći barem 15 minuta prije termina pisanja. Na ulazu u fakultet studenti će morati dezinficirati ruke. Na kolokvije studenti svakako trebaju ponijeti zaštitnu masku za lice koju su dužni nositi prilikom boravka u zgradi fakulteta. Mole se studenti da prilikom ulaska, izlaska te kretanja zgradom fakulteta vode brigu o održavanju fizičke distance. Nakon ulaska u dvoranu svakog studenta će dežurni asistent ili nastavnik uputiti na mjesto gdje će sjesti, pazeći pritom na održavanje fizičke distance.

S tugom u srcima obavještavamo vas da je 18. rujna 2020. godine preminuo naš dragi kolega izv.prof.dr.sc. Saša Singer.

Saša Singer rođen je 5. srpnja 1957. godine u Zagrebu, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Godine 1975. upisao je studij matematike na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PMF-MO) gdje je diplomirao 1981. godine te doktorirao 1996. godine. Cijeli svoj radni vijek proveo je na PMF-MO gdje se zapošljava 1982. godine kao asistent pripravnik, a od 2011. godine radi u znanstveno-nastavnom zvanju izvanrednog profesora.

U razdoblju 1999.-2002. bio je predsjednik povjerenstva za provedbu razredbenog postupka na PMF-MO, a od 2005. do 2008. bio je voditelj preddiplomskog studija Matematika. Od 2015. do 2017. godine obnaša dužnost predstojnika Zavoda za numeričku matematiku i znanstveno računanje. 

Područje njegovog znanstvenog rada je primijenjena i numerička matematika, posebno razvoj i analiza numeričkih algoritama, te njihove implementacije na modernim višeprocesorskim računalima. Također je aktivan u području primjene numeričkih metoda u industriji. Rezultati njegovog znanstvenog rada objavljeni su u brojnim člancima u prestižnim znanstvenim časopisima.

Važno je naglasiti i ulogu Saše Singera u unaprjeđenju nastave matematike i računarstva na našem fakultetu. Bio je jedan od pokretača osnivanja računskog centra na PMF-MO, a kao asistent i nastavnik na nizu računarskih kolegija svojim velikim znanjem i entuzijazmom osposobio je mnoge generacije izvrsnih stručnjaka.

Izražavamo iskrenu sućut obitelji, prijateljima i svima koji su poznavali izv.prof.dr.sc. Sašu Singera.

Autor: Snježana Lubura Strunjak
Popis obavijesti

Događanja

01.
prosinca
14:15-16:15,
Zoom aplikacija
02.
prosinca
10:15-12:00,
Zoom aplikacija

Broj posjeta:
209326