Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Meet the Mathematicians 2022.

Meet the Mathematicians će se održati 20. svibnja 2022. Glavna ideja događaja je povezati studente matematike i poslodavce koji zapošljavaju matematičare. Predstavljanja poslodavaca će se održati putem kratkih videa od 15. do 20. svibnja. PROGRAM 13:00 - 17:00 Career speed dating poslodavci su podijeljeni u osam grupa po četiri-pet tvrtki studenti se prijavljuju za razgovor u grupama (prijava obavezna) prema zadanom rasporedu održavaju se razgovori u trajanju od 5 minuta sa svim poslodavcima u grupi cilj je razmijeniti osnovne informacije te dogovoriti stručne prakse ili daljnje intervjue za posao Prijave za career speed dating - prijave se otvaraju 25. travnja, a zatvaraju nakon popunjenja kapaciteta. Prijave se podnosi putem Google obrasca. Za obavijest pratite web stranicu i Facebook stranicu događaja:   Važne napomene za career speed dating Potrebno je priložiti životopis. Prihvaćaju se samo prijave sa student.math adresom! Treba odabrati od jedne do četiri grupe u kojima želite pristupiti career speed datingu. Prijave se prihvaćaju do popunjenja kapaciteta. Prednost imaju studenti diplomskih studija.   Konačni raspored studenata po grupama ćemo studentima javiti 13. svibnja 2022. na navedenu e-mail adresu i studenti trebaju potvrditi sudjelovanje. Raspored će biti formiran s namjerom da zadovoljimo interes što većeg broja studenata. Organizator ne može garantirati da će studenti biti raspoređeni u svim označenim grupama.


UPIŠI MATEMATIKU


Godišnja nagrada Hanfe studentima za...

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je poziv zainteresiranim apsolventima ili studentima za prijavu na natječaj za najbolje studentske znanstvene i stručne radove u okviru „Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove“  za 2022. godinu.

 

U radovima je potrebno obraditi jednu od predloženih tema:

 

InsurTech – potencijal za industriju osiguranja i njezine korisnike

 

Decentralizirane financije – prijetnja ili katalizator razvoja financijskih usluga?

 

ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja?

 

Prediktivna analitika u predviđanju trendova i donošenju investicijskih odluka

 

Digitalizacija i kibernetička sigurnost – izazovi i prilike

 

Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima

 

Stručni rad predaje se u formi znanstvenog članka, i to u obliku izvornog znanstvenog članka, preglednog rada ili stručnog članka. U razmatranje će se uzeti radovi koji se dostave Hanfi zaključno do 16:00 dana 31. kolovoza 2022. Radovi zaprimljeni nakon navedenog roka neće se uzimati u obzir.

 

Tri najbolja rada nagradit će se novčanim iznosima od 15.000,00 kn neto za najbolji rad, 10.000,00 kn neto za drugoplasirani rad te 5.000,00 kn neto za trećeplasirani rad.

 

Namjera je Hanfe ovim pozivom dodatno unaprijediti suradnju s visokim učilištima i potaknuti studentsku zajednicu da se pobliže i na praktičnoj razini upozna sa zbivanjima na financijskim tržištima. Osim navedenog, taj oblik suradnje omogućit će interaktivnost studenata s regulatornim tijelom sektora financijskih usluga u Republici Hrvatskoj. Neposrednim uvidom u procese na tržištu financijskih usluga studenti imaju priliku unaprijediti vlastitu kreativnost i razviti vještine znanstvenog istraživanja i rasuđivanja te nadograditi znanja i vještine stečene tijekom studija.

 

Sve detaljne informacije o samom pozivu možete pronaći ovdje.

Autor: Snježana Lubura Strunjak
Popis obavijesti

Događanja

15.
svibnja
-
20.
svibnja
18.
svibnja
14:00-14:15,
Predavaonica 004, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30
19.
svibnja
17:00-19:00,
Matematički odsjek (dvorište), Bijenička cesta 30.
23.
svibnja
16:00-18:00,
Predavaonica A201, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30
24.
svibnja
16:15-18:15,
Predavaonica 104, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30

Broj posjeta:
979475