Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Prof. dr. sc. Nikola Sandrić dobitnik je državne Godišnje nagrade za znanost za 2021. godinu!

Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost na 3. sjednici održanoj 21. studenoga 2022. godine donio je Odluku o dodjeli Državnih nagrada za znanost za 2021. godinu. Državna nagrada za znanost je nagrada koju državljanima Republike Hrvatske dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna znanstvenoistraživačka dostignuća i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada. Zadovoljstvo nam je istaknuti da je prof. dr. sc. Nikola Sandrić dobitnik Godišnje nagrade za znanost za značajno znanstveno dostignuće u području prirodnih znanosti, polje matematika, grana teorija vjerojatnosti i statistika, za doprinose u području teorije i primjene slučajnih procesa. Profesor Nikola Sandrić publicirao je u 2021. godini sedam znanstvenih radova iz područja stohastičke stabilnosti Markovljevih lanaca te stohastičke homogenizacije integro-diferencijalnih jednadžbi. Obje teme pripadaju središnjem smjeru istraživanja u području teorije i primjene slučajnih procesa te su stoga svi radovi objavljeni u uglednim svjetskim matematičkim časopisima. Objavljeni rezultati bez sumnje svrstavaju prof. dr. sc. Sandrića među vodeće međunarodne stručnjake navedene problematike koji će nastaviti svjetski značajnu tradiciju istraživača iz naše zemlje u području teorije vjerojatnosti i slučajnih procesa. Čestitamo prof. dr. sc. Nikoli Sandriću na ovom iznimnom postignuću!


UPIŠI MATEMATIKU


"Što nas nisu (na)učili u...

U utorak 6.12. u 17:30 na Matematičkom odsjeku PMF-a Mario Škorić iz Addiko banke će održati radionicu kako bi odgovorio na pitanje Što nas nisu (na)učili u školi.

 

Na predavanju će biti govora o raznim temama financijske pismenosti poput korištenja financijskih instrumenata, usporedbe digitalnih i tradicionalnih banaka, donošenja odluka u vezi štednje ili kredita, investicijama, inflaciji, uvođenju eura, mirovinskim stupovima... te će svi sudionici kroz interaktivno predavanje moći postaviti dodatna pitanja koja ih zanimaju.

 

Radionica je dio projekta Financijska pismenost u suvremenom matematičkom obrazovanju (FinPisSMO), a održat će se u prostoriji 005 na Matematičkom odsjeku.

 

Kako bismo bili sigurni da ćemo imati dovoljno prostora za sve zainteresirane, molimo da svoj interes za sudjelovanjem potvrdite putem ankete (samo se traži ime i studij) na ovoj poveznici.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti

Događanja

08.
veljače
10:15-12:15,
Zoom aplikacija

Broj posjeta:
1976725