Geofizički odsjek

GEOFIZIČKI ODSJEK

Broj posjeta:
1636090

Obavijesti

Izvješća o potresima - Izvješća Seizmološke službe pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta o potresima koji su se dogodili u Hrvatskoj.  

 http://www.pmf.unizg.hr/images/50010178/download.png Twitter Seizmološke službe

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu. Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.

O potresima - stranica s općim informacijama, stručnim člancima i poveznicama na objavljene radove i članke o potresima

Potresi u Zagrebu poslije 22.03.2020 - aktualne obavijesti i obrađeni podaci o zagrebačkim potresima poslije snažnog potresa magnitude M=5.5 koji je u jutarnjim satima 22. ožujka 2020. u 6 sati i 24 minute pogodio Zagreb i šire zagrebačko područje magnitude M=5.5,nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi.

Autor: Webmaster GFO

Na temelju zaključka donesenog na sjednici Vijeća Geofizičkog odsjeka održanoj 10. lipnja 2020. slobodna sam oglasiti da će

TENA BELINIĆ

braniti svoju doktorsku disertaciju koja nosi naslov

Struktura litosfere i astenosfere ispod Dinarida na temelju analize seizmograma dalekih potresa

pred povjerenstvom u sastavu:

1.    Izv. prof. dr. sc. Snježana Markušić, PMF, Zagreb
2.    Prof. dr. sc. Marijan Herak, PMF, Zagreb
3.    Doc. dr. sc. Josip Stipčević, PMF, Zagreb
4.    Doc. dr. sc. Iva Dasović, PMF, Zagreb
5.    Doc. dr. sc. Bojan Matoš, RGNF, Zagreb
    
Zamjena: prof. dr. sc. Bruno Tomljenović, RGNF, Zagreb

Obrana disertacije je javna i održat će se prema dogovoru između povjerenstva i pristupnice u petak, 10. srpnja 2020. u 12:00 sati u sobi za sastanke Geofizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu, a moći ćete ju pratiti putem poveznice https://www.youtube.com/channel/UCNgsCIUPPmw3T70wL90h19Q.

 

Pročelnica Geofizičkog odsjeka

Izv. prof. dr. sc. Snježana Markušić, v.r.

Autor: Iva Dasović

Na temelju zaključka donesenog na sjednici Vijeća Geofizičkog odsjeka održanoj 1. srpnja 2020. slobodna sam oglasiti da će

IRIS ODAK PLENKOVIĆ

braniti svoju doktorsku disertaciju koja nosi naslov

Wind speed prediction using the analog method over complex topography
(Prognoza brzine vjetra upotrebom metode analogona nad složenom topografijom)


pred povjerenstvom u sastavu:
    
1.    Izv. prof. dr. sc. Maja Telišman Prtenjak, PMF, Zagreb
2.    Dr. sc. Kristian Horvath, viši znanstveni suradnik, Državni hidrometeorološki zavod, Zagreb
3.    Doc. dr. sc. Željko Večenaj, PMF, Zagreb

    
Zamjena: izv. prof. dr .sc. Ivana Herceg Bulić, PMF. Zagreb

Obrana disertacije je javna i održat će se prema dogovoru između povjerenstva i pristupnice u četvrtak, 9. srpnja 2020. u 14:00 sati u predavaonici P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu, a moći ćete ju pratiti putem poveznice koja će biti objavljena naknadno.
 

Pročelnica Geofizičkog odsjeka

Izv. prof. dr. sc. Snježana Markušić, v.r.

Autor: Iva Dasović

Od 1. srpnja 2020. godine, u sklopu projekta Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u – ProSPer PMF, na PMF-u je s radom započeo Karijerni centar! Cilj ovog centra jest omogućiti studentima savjetovanje vezano uz stručnu praksu, provedbu stručne prakse, povezivanje studenata s tvrtkama i institucijama kod kojih bi mogli steći radno iskustvo tijekom studiranja, ali i priliku za buduće stalno zaposlenje. U sklopu Karijernog centra djeluju tri službe: Služba za suradnju s alumnima, Služba za karijerno savjetovanje i Služba za psihološko savjetovanje. Ured Karijernog centra smješten je u zgradi Kemijskog odsjeka, na adresi Horvatovac 102a.

Autor: Iva Dasović

Veleposlanik države Izraela, g. Ilan Mor, danas je 2. srpnja 2020. godine, na vlastitu inicijativu, posjetio Seizmološku službu pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno- matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Autor: Webmaster GFO

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na temelju članka 21. stavka 1. i 3. Statuta Fakulteta, a u vezi Zaključka Vlade Republike Hrvatske Klasa: 022-03/20-07/107, Urbroj: 50301-25/05-20-1 (NN 50/2020-1020) o prihvaćanju Mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, donosi Protokol za provođenje ispita na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu tijekom epidemije koronavirusa (COVID 19)

Autor: Ružica Topić

Odsječki kolegij Geofizičkog odsjeka donio je Odluku kojom se uređuje način realizacije terenske nastave na Geofizičkom odsjeku u akad. god. 2019./2020. s obzirom na situaciju u vezi s pojavom pandemije korona virusa COVID-19 i na temelju Preporuka za održavanje nastave i provjeru ishoda učenja na daljinu od strane Fakultetskog kolegija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta od 07.04.2020.

Odluka o realizaciji terenske nastave na Geofizičkom odsjeku u akad. god. 2019./2020.

Autor: Nikolina Milošević

S dugom tradicijom od  74 godine, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu vodeća je visokoškolska institucija u području prirodnih znanosti čija je obrazovna i istraživačka izvrsnost priznata, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini. Potres koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i okolicu ostavio je, nažalost, posljedice i na svim zgradama u kojima djeluje PMF Sveučilišta u Zagrebu.

Više na stranici "ZA NAŠ PMF"

Autor: Webmaster GFO

Uredništvo časopisa Geofizika poziva sve zainteresirane kolege koji rade istraživanje potresa lokalne magnitude 5.5 koji se dogodio 22. ožujka 2020. godine s epicentrom na području Zagreba, i njegove serije naknadnih potresa, da rezulate svojih studija objave u posebnom broju Geofizike posvećene ovom potresu. Poziv možete pročitati na poveznici.

Urednica ovog posebnog broja je doc. dr. sc. Iva Dasović, a rok za predaju rukopisa je 30. lipnja 2021. godine. Prihvaćeni članci bit će objavljeni na mrežnoj stranici čim budu spremni za objavu, a bit će objavljeni u tiskanom izdanju u prosincu 2021.

Autor: Iva Dasović

Produljuje se rok studentima za prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 31. kolovoza 2020. do 16 sati, a detalji su dostupni na ovoj poveznici.

Autor: Ružica Topić
Akademik Mirko Orlić dobitnik nagrade...

Akademiku Mirku Orliću, Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je 4. studenoga ove godine nagradu "Andrija Mohorovičić" za ostvarene znanstvene rezultate i promicanje znanstvene discipline i struke, osobito geofizike, te za izniman doprinos u prijenosu znanja i u odgoju mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Čestitamo akademiku Mirku Orliću na nagradi!

Autor: Webmaster GFODogađanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

08.
srpnja
10:00-11:00,
PMF, predavaona P1
08.
srpnja
11:00-13:00,
Kemijski odsjek, Dvorana A2
09.
srpnja
09.
srpnja
11:00-12:00,
Kemijski odsjek, A1
09.
srpnja
14:30-16:30,
PMF, Dvorana A2
10.
srpnja
10:00-11:00,
Kemijski odsjek, P1
10.
srpnja
13.
srpnja
14.
srpnja
10:00-12:00,
Putem Microsoft Office Teams aplikacije

POVEZNICE