Geofizički odsjek

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a


Obavijesti

U  srijedu 25.10. u 11:00h na Institutu Ruđer Bošković održat će se konferencija za medije u povodu dolaska dr. Chris Smitha u Hrvatsku, vodećeg svjetskog popularizatora znanosti koji na BBC-ju ima emisiju "Naked Scientists" i vodi istoimeni podcast.
 
Na konferenciji za medije javnosti će se predstaviti cijela priča i njegove aktivnosti vezane za popularizaciju znanosti, a poslije podne u 18:30 na PMF-u dr. Smith će uživo održati svoj znanstveni "spektakl". Čitavo događanje je otvoreno i besplatno za sve građane.
 
Više na poveznici
Autor: Webmaster GFO

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.

Rok: 6. studeni 2017.

Autor: Webmaster GFO
Kako iz Zagreba dosegnuti Mjesec –...

U Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu 6 u Zagrebu  u srijedu 25. listopada 2017. god. s početkom u 19 h održat će se tribina Kako iz Zagreba dosegnuti Mjesec u okviru ciklusa znanstvenih tribina Eppur si muove, posvećena životu i djelu Andrije Mohorovičića (1857. - 1936.).

Urednik i voditelj je akademik Mirko Orlić s Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sudionici tribine su Nina Kovačić, dipl. ing. (INA d. d., Zagreb) i Nikola Vikić-Topić, mag. phys.-geophys. (RTL Hrvatska, Zagreb).

Autor: Iva Dasović

Sljedeća Smotra Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u prostoru Studentskog centra, u Savskoj cesti 25, između 23. i 25. studenog 2017. godine. To je odlična prilika da budući studenti saznaju više o studijima geofizike jer će biti prisutni zaposlenici i studenti Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta čija je zadaća pokušati odgovoriti na sva pitanja o upisima, studijima, studiranju i mogućnostima koje se geofizičaru pružaju nakon završenog studija.

Vidimo se!

Autor: Iva Dasović
160. obljetnica rođenja Andrije...

Andrija Mohorovičić spada među najznamenitije hrvatske znanstvenike svih vremena, a u svijetu ga uvrštavaju među velikane seizmologije i geofizike pa i egzaktnih znanosti uopće.

                [Više...

 

Autor: Davorka Herak

10. studenog 2016.

Lijepe vijesti stigle su iz Uredničkog odbora znanstvenog časopisa Frontiers in Earth Science vezano uz međunarodnu znanstvenu radionicu “Workshop on Advances in Meso- and Micro-Meteorology“, održanu prije godinu dana u Stubičkim Toplicama blizu Zagreba.
 

Autor: Antun Marki

Geomagnetski opservatorij u Lonjskom polju Geofizičkog odsjeka PMF-a, prvi i jedini u Hrvatskoj, primljen je 2. veljače 2016. u INTERMAGNET (International Real-time Magnetic Observatory Network). To ujedno znači da su geomagnetski podaci koji se prikupljaju na njemu i obrađuju u Geofizičkom zavodu ispunili najviše standarde.

Autor: Iva Dasović


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

25.
Listopad
25.
Listopad
18:30-20:30,
Kemijski odsjek, A2
26.
Listopad
12:00-13:00,
Kemijski odsjek, 023
27.
Listopad
11:30-12:30,
Kemijski odsjek, -030

POVEZNICE