Otvoreni dan Geografije 2016.

U petak, 15. travnja, u sklopu manifestacije "Dan i noć na PMF-u" na Geografskom odsjeku se održao Otvoreni dan Geografije.

Studenti, profesori i asistenti Geografskog odsjeka predstavili su posjetiteljima geografiju kroz niz predavanja, radionica i aktivnosti.

U sklopu radionice Opipljiva geografija, studenti su pripremili pješčanik za modeliranje reljefa na principu virtualne stvarnosti (3D modeli reljefa).

Doc. dr. sc. Dubravka Spevec provela je posjetitelje kroz postav izložbe "Izbor karata iz kartografske zbirke Geografskog odsjeka PMF-a".

Održana je i radionica Softverski alati za geografe pod vodstvom dr. sc. Luke Valožića u sklopu koje su posjetitelji imali priliku naučiti nešto o suvremenim računalnim alatima koji pomažu geografima u njihovom znanstvenom i stručnom radu.
Osim radionica, održan je i niz predavanja studenata i nastavnika Geografskog odsjeka za koja se tražilo mjesto više.

U ime Geografskog odsjeka, zahvaljujemo se vrijednim studentima bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća te mnogobrojnim posjetiteljima, učenicima osnovnih i srednjih škola koji su se odazvali u pratnji svojih nastavnika.

Vidimo se opet dogodine.