Održana dodjela nagrade "Stipe...

U petak 26. veljače 2021. održana je dodjela nagrade “Stipe Vidak” za akademsku godinu 2020. /2021.

Nagrada se dodjeljuje u spomen na našeg dragog, prerano preminulog, kolegu i prijatelja docenta Stipu Vidaka (1980. – 2018.), koji je ostao svima u sjećanju po njegovom pozitivnom duhu, otvorenoj komunikaciji sa studentima, žaru i strašću za matematikom te visokoj razini pripremljenosti i profesionalnosti.

Nagrada se dodjeljuje nastavnom osoblju Matematičkog odsjeka za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima. Ove akademske godine su u kategorija profesora nominirani prof. dr. sc. Damir Bakić, doc. dr. sc. Marko Erceg, izv. prof. dr. sc. Matija Kazalicki i prof. dr. sc. Siniša Sljepčević. U kategoriji asistenata nominirani su dr. sc. Marko Horvat, Sebastijan Horvat, dr. sc. Martina Stojić, te grupa asistenata na kolegiju Uvod u diferencijalnu geometriju (Domagoj Lacmanović, Lucija Validžić i dr. sc. Martina Stojić).

Dobitnik u kategoriji profesora ove akademske godine je prof. dr. sc. Damir Bakić, redoviti profesor u trajnom zvanju na Matematičkom odsjeku PMF-a s više od 40 godina rada u nastavi. Predavao je na svim razinama sveučilišne nastave, uveo je niz novih kolegija, bio mentor desecima studenata matematike, jedan je od osnivača specijalističkog aktuarskog studija i godinama je omiljeni nastavnik među studentima (višestruki je dobitnik nagrade Brdo za najbolje predavače, te je svake godine među najbolje ocjenjivanim predavačima po studentskim anketama).

Dobitnik u kategoriji asistenata ove akademske godine je Sebastijan Horvat, jedan od najmlađih asistenata na Matematičkom odsjeku PMF-a, Sveučilišta u Zagrebu, koji se od prvog dana ističe svojim velikim zalaganjem i iznimnom komunikacijom sa studentima. Kako studenti kažu, uspješno je u nastavu uveo najnovije tehnologije i pokazao izvrsnu vještinu u prenošenju znanja. Također, na sveobuhvatan način i s puno truda unaprijedio je nastavne materijale na svim kolegijima na kojima je predavao (kolegiji iz područja računarstva).

     

Ove godine je dodjela održana u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi zbog pandemije bolesti COVID-19. Nagradu su dobitnicima dodijelili prof. dr. sc. Igor Pažanin, pročelnik Matematičkog odsjeka PMF-a i prof. dr. sc. Mirko Planinić, dekan PMF-a, uz izravan video prijenos.

  

Još jednom zahvaljujemo svima, a posebno studentima, na nominacijama za ovogodišnju nagradu te čestitamo dobitnicima. Pozivamo vas sve skupa da nadolazećih godina još i više damo značaj međusobnom prepoznavanju iznimnih i vrlo različitih doprinosa nastavi na Matematičkom odsjeku.

                                                                                                                                                                Članovi povjerenstva

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti