Renomirana prof. Anne Moreau održala...

U srijedu 19. travnja na Matematičkom odsjeku, u sklopu kolokvija "Sibe Mardešić", prof. Anne Moreau je održala predavanje pod naslovom:

"Quasi-lisse vertex algebras".

Anne Moreau redovita je profesorica na Laboratoire de Mathématiques d’Orsay i znanstvena direktorica u Jacques Hadamard Library u Orsayju (Sveučilište Paris-Saclay). Njena znanstvena djelatnost sastoji se od nekoliko različitih područja, uključujući teoriju reprezentacija, verteks-algebre i algebarsku geometriju. Održala je brojna predavanja na te teme, organizirala nekoliko radionica, mentorirala nekoliko doktoranada, a trenutno s Tomoyukijem Arakawom priprema knjigu “Arc spaces and vertex algebras”. Također radi kao izvršna urednica ili članica uredničkog odbora nekoliko prestižnih časopisa, kao što su “Algebras and Representation theory”, “Collection Panaromas et Synthèses de la SMF” i “Publications Mathématiques de Besançon”.

 

Više o predavačima i predavanjima koji su gostovali u sklopu kolokvija "Sibe Mardešić" možete vidjeti na službenoj web stranici kolokvija.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti