Renomirani prof. Philip K. Maini s...

Renomirani profesor Philip K. Maini sa Sveučilišta u Oxfordu gostovao je na Matematičkom odsjeku te je u sklopu svog posjeta održao dva predavanja.

Prvo predavanje pod naslovom „Modelling Collective Cell Movement in Biology“ održao je u ponedjeljak 18. ožujka u sklopu Kolokvija Matematičkog odsjeka „Sibe Mardešić“. Sažetak možete pročitati ovdje.

Drugo predavanje pod naslovom „Mathematical Biology and the Wolfson Center“. održao je u srijedu 20. ožujka te je kroz predavanje ispričao o povijesti Wolfson centra za matematičku biologiju (čiji je i direktor) i istraživanjima koja se ondje provode. Ovo predavanje bilo je koncipirano na način da bude zanimljivo i nastavnicima i studentima te je odaziv studenata bio velik, međutim sa zadovoljstvom ističemo i da je za prvo predavanje bio odličan interes od strane studenata.

Ovo nije prvi put da Matematički odsjek i profesor Maini surađuju. Prilikom izrade kurikuluma za diplomski studij Biomedicinska matematika na engleskom jeziku, naši nastavnici koji su bili voditelji projekta posjetili su profesora Mainija i njegove najbliže suradnike u Oxfordu kako bi razmijenili iskustva s vodećim stručnjacima iz tog polja. Profesor Maini tada je pohvalio ideju i kurikulum te mu je bilo drago vidjeti da je studij Biomedicinske matematike aktivan i da će ove godine diplomirati i prva generacija studenata koji ga pohađaju.

Zadovoljstvo nam je što Matematički odsjek ostvaruje bogatu suradnju sa stručnjacima svjetskog glasa i ovakvih gostovanja će u budućnosti biti još i više.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti