Studenti


Terenska nastava u sklopu ProSPer projekta zamišljena je kao interdisciplinarna terenska nastava u kojoj će studenti svih odsjeka PMF-a međusobno surađivati, a biti će vođena od strane predavača sa svih odsjeka PMF-a. Ideja terenske nastave je provesti elemente zamišljene studije utjecaja na okoliš za realistični zahvat, u kojoj će studenti svakog odsjeka doprinijeti svojim specifičnim znanjima i vještinama.

Čitava će se nastava odvijati u tri faze. Prva će faza bit analiza postojećeg stanja i prikupljanje neophodnih podataka iz ureda u kojoj će studenti naučiti pretraživati dostupne izvore i baze podataka. Druga je faza terensko istraživanje u kojem će studenti primijeniti stečena znanja i vještine u prikupljanju terenskih podataka. U trećoj će fazi studenti pisati završno mišljenje prema prikupljenim i dostupnim podacima. Prije početka svih faza biti će organizirana uvodna radionica u kojoj će studentima biti pružene informacije o studijama utjecaja na okoliš i upute vezane uz zadatak koji će obavljati u sklopu terenske nastave.

Terensko će se istraživanje terenske nastave odvijati u dva zasebna termina. Prvi je termin od 27. lipnja do 1. srpnja, a drugi od 5. rujna do 9. rujna. Broj studenata koji se mogu prijavit u svakom zasebnom terminu je ograničen i iznosi pet po odsjeku, ukupno 35 studenata. Studentima je osigurana prehrana, smještaj i prijevoz. Prijave za terensku nastavu će biti otvorene do popunjavanja kapaciteta. Terensko će se istraživanje odvijati u neposrednoj blizini Ekološke stanice Vrlika Biološkog odsjeka koja se nalazi između Dinare i akumulacije Peruća (https://www.pmf.unizg.hr/biol/ekoloska_stanica).

Važno je napomenuti da će se terenska nastava u sklopu projekta ProSPer odvijati u vrijeme ispitnih rokova pa molimo da se prijavljuju oni studenti koji propuštanjem rokova neće zanemariti obaveze prema drugim kolegijima jer terenska nastava nije opravdani razlog za neizvršavanje drugih fakultetskih obaveza.

Molimo zainteresirane studente Matematičkog odsjeka da se jave direktno na mail profesoru dr. sc. Luki Grubišiću (luka@math.hr) i docentu dr.sc. Matiji Bašiću (mbasic@math.hr).

Autor: Snježana Lubura Strunjak
Popis obavijesti