Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Matematika visoko rangirana na "Academic Ranking of World Universities" listi

Academic Ranking of World Universities, poznatiji kao "Šangajska lista" objavio je ovogodišnja rangiranja po znanstvenim disciplinama (GRAS). Sveučilište u Zagrebu ove je godine rangirano među najprestižnijim sveučilištima u čak 12 disciplina. Veliko zadovoljstvo nam je istaknuti da je u kategoriji od 301. do 400. mjesta Matematika rangirana prva u kategoriji Prirodnih znanosti, a četvrta ukupno (nakon Pomorskog inženjerstva, Prehrambene znanosti i tehnologije i Menadžmenta u turizmu). Na ovom prestižnom rangiranju u obzir se uzimaju:  - broj objavljenih znanstvenih radova u visoko rangiranim časopisima (Q1), - citiranost s obzirom na disciplinu, - međunarodne suradnje, - dobivene prestižne nagrade unutar pojedinih disciplina te -broj znanstvenih radova u najprestižnijim časopisima prema ShanghaiRanking’s Academic Excellence Survey. Zbog toga je rezultat na ovim listama iznimno vrijedan i predstavlja snažan poticaj za daljnji razvoj, ne samo znanosti Sveučilišta u Zagrebu, već i cjelokupne nacionalne znanosti.  Detaljnije informacije i statistiku možete pronaći na sljedećoj web stranici: https://www.shanghairanking.com/institution/university-of-zagreb


UPIŠI MATEMATIKU


Zbog automatiziranog prijenosa podataka o uplatama u ISVU, važno je pridržavati se ovog redoslijeda:

1) Obaviti upis godine na Studomatu

2) Uplatiti participaciju koristeći podatke za uplatu koji se nalaze na Studomatu u Pregledu školarina. U jednoj transakciji dozvoljeno je uplatiti samo participaciju, ne i upisninu ili naknadu za molbe.
Važno je da poziv na broj bude točan, jer u suprotnom uplata neće moći biti pravovremeno provedena.

Potvrdu o uplati nije potrebno dostavljati Uredu za studente.

Uplata će biti vidljiva na Studomatu najranije dva dana nakon provedene transakcije u banci i tek tada će se moći dobiti potvrda o upisu godine.

Autor: Snježana Lubura Strunjak
Popis obavijesti

Broj posjeta:
547228