Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Znanstveni skupovi i konferencije

Popis održanih te nadolazećih znanstvenih skupova i konferencija organiziranih uz potporu Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Upisi u zimski semestar ak. god. 2023./24.

Upisi u zimski semestar ak. god. 2023./24. su od 25. rujna do 29. rujna 2023. Molimo studente da prije upisa provjere na studomatu imaju li upisane ocjene iz svih položenih predmeta. Upis se ne smije obaviti dok ne budu upisane SVE ocjene. Za troškove upisa potrebno je uplatiti 25,00 € (uplatnicu nije potrebno dostavljati Uredu za studente).  Nakon upisa na Studomatu račun za uplatu će Vam biti poslan mailom i nakon toga uplaćujete 25,00 €. Studenti prijediplomskih  i integriranog studija upisuju se putem studomata. Za predmete koje ne mogu upisati putem studomata trebaju slati  molbu i pripadajuću uplatu ISKLJUČIVO putem aplikacije Https://upisi.math.hr . U aplikaciju se ulogirate putem AAI. Molimo da koristite odgovarajuće obrasce dostupne na web stranici Studenti/Obrasci za molbe i Cjenik PMF-a. IZNIMKA - Studenti prijediplomskih i integriranog studija a koji imaju priznate ispite te zbog toga ne mogu izvršiti upis putem Studomata potrebno je poslati popis kolegija koje upisuju  na mail upisi@math.hr. Studenti diplomskih studija također upisuju putem studomata predmete koje mogu upisati, a pored toga sve predmete navode na upisnom listu kojeg šalju putem aplikacije Https://upisi.math.hr .  Upisni listovi su dostupni na web stranici Studenti/Obrasci za molbe Studenti diplomskih studija koji uz upisni list imaju i molbu isto uz pripadajuću uplatu sukladno Cjeniku šalju kompletnu dokumentaciju putem aplikacije Https://upisi.math.hr. Studenti koji upisuju kolegij Diplomski rad  šalju putem aplikacije Https://upisi.math.hr ispunjen obrazac za prijavu teme diplomskog rada (dostupan na web stranici Studenti/Diplomski rad i diplomski ispiti) s potpisom voditelja rada uz pripadajući upisni list. Ako se Diplomski rad upisuje 3 ili više puta potrebno je priložiti molbu i uplatu sukladno Cjeniku. Za kolegije koje student upisuju 3 ili više puta obavezno je priložiti molbu i uplatu sukladno Cjeniku isto putem aplikacije Https://upisi.math.hr. Nakon upisa u zimski semestar nije moguće tražiti mirovanje studija za prethodnu godinu ili  semestar. Upis je potrebno izvršiti  u navedenom roku, naknadni upis plaća se 53,09 €. KONTROLA UPISA - VAŽNO !!! Nakon obavljenog upisa student dobiva obavijest da je upis obavljen te je dužan provjeriti jesu li svi željeni predmeti upisani na Studomatu. Ukoliko se predmeti ne vide na upisnom listu (Studomatu)  smatraju se neupisanima i student ih ne može slušati i polagati. O eventualnim nepravilnostima poslati mail  na  upisi@math.hr Prof. dr. sc. Nikola Sandrić Pomoćnik pročelnika MO za nastavu


UPIŠI MATEMATIKU


Provođenje upisa u prvu godinu...

Upisi na prijediplomske studije i integrirani studij Matematičkog odsjeka PMF-a odvijat će se online u tri koraka putem poveznice https://upisi.pmf.hr. Za prijavu se može koristiti AAI@EduHr identitet ili adresa elektroničke pošte navedena u sustavu Postani student.

Važno: Za komunikaciju s kandidatima koristit će se adresa elektroničke pošte i broj telefona navedeni u sustavu Postani student, stoga je važno da kandidati u svom korisničkom profilu na www.postani-student.hr provjere i po potrebi promijene podatke za kontakt. Isto je potrebno učiniti i s podatcima o prebivalištu.

  1. Prijava za upis: srijeda, 20. rujna 2023. od 9 do 11 sati

Kandidati trebaju učitati:
 

  • osobnu fotografiju koja zadovoljava ove uvjete
  • fotografiju prednje i stražnje strane osobne iskaznice
  • potvrdu o ispisu, ako su prethodno već studirali
  • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja, ako je kandidatu utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više
  1. Ispunjavanje osobnih podataka na Studomatu: srijeda 20. rujna 2023.  do 12 sati

U ovom koraku kandidati će na Studomatu (koristeći za prijavu AAI korisničke podatke izdane od strane PMF-a, koje će preuzeti u aplikaciji), u izborniku Podaci o studentu-->Osobni podaci, ispuniti osobne podatke prema Uputama o izmjeni osobnih podataka.

 

  1. Dostava potvrda o uplati upisnine: do četvrtka , 21. rujna 2023. do 10 sati
  2. Participacija u troškovima studija za one koji su već bili upisani na drugim fakultetima

Pravo na punu subvenciju participacije u troškovima studija redovitih studenata za ak. god 2023./2024. bit će definirano Odlukom Vlade Republike Hrvatske o financiranju javnih visokih učilišta u RH u ak. god. 2023./2024. Maksimalna visina participacije školarina redovnih studenata koji nemaju pravo na subvenciju participacije iz državnog proračuna bit će određena Odlukom Senata o doznačavanju i trošenju sredstava subvencija participacija školarina i sufinanciranju materijalnih troškova u ak. god. 2023./2024.

Državljani Ukrajine, upisani u posebnoj kvoti kandidata iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u RH bit će subvencionirani pod istim uvjetima kao redoviti studenti državljani RH, ako takva odredba bude definirana navedenom odlukom Vlade RH. U protivnom će ovim kandidatima biti naplaćena školarina kao stranim državljanima, u skladu s Odlukom Senata.

Sve izmjene biti će pravodobno objavljene na web-u odsjeka.

 

Nakon uspješno obavljenog upisnog procesa, potvrda o upisu na studij može se zatražiti preko Studomata. U izborniku Potvrde izaberite Zahtjev za izdavanjem potvrda s elektroničkim pečatom. Dobit ćete je elektroničkom poštom, kojoj pristupate prijavom s AAI korisničkim podacima, izdanim od PMF-a, na https://outlook.office.com. U trenutku kad se podaci među sustavima sinkroniziraju, moći ćete zatražiti potvrdu i preko sustava e-Građani.
Fakultet će zatražiti izdavanje studentskih iskaznica.

Podjela studentskih iskaznica bit će nakon uvodnog predavanja.

Pri preuzimanju iskaznice potrebno je predati:

  • potpisana dva primjerka ugovora o studiranju, preuzetog u aplikaciji
  • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja (studenti kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više)

VAŽNO!

"Fakultet zadržava pravo, kandidatima koji se ne upišu na studijski program na kojemu su ostvarili pravo upisa i za koji su dobili upisni broj, odnosno u slučaju prijavljenog, a neupisanog i neodjavljenog studijskog programa, naplatiti oportunitetne troškove u visini jednog punog iznosa godišnje participacije studenata u troškovima studija određene posebnom odlukom Fakultetskog vijeća."

* Iznos u eurima izračunat je pretvorbom cijene izražene u HRK uz primjenu fiksnog tečaja HNB, 1 EUR = 7,53450 HRK.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti

Događanja

28.
rujna
11:15-13:15,
Predavaonica A002, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30

Broj posjeta:
2293867