Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Znanstveni skupovi i konferencije

Popis održanih te nadolazećih znanstvenih skupova i konferencija organiziranih uz potporu Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Akademik Andrej Dujella izdao novu knjigu

Nova knjiga profesora Andreja Dujella pod naslovom Diophantine m-tuples and Elliptic Curves, u izdanju ugledne izdavačke kuće Springer, uskoro izlazi iz tiska.  Online izdanje je upravo objavljeno na Springerovom portalu https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-031-56724-7 .   Kao osnova za knjigu poslužila su predavanja iz istoimenog kolegija koje je profesor Dujella držao na doktorskom studiju matematike u akademskoj godini 2021./2022.  Knjiga daje pregled glavnih rezultata i problema koji se tiču Diofantovih m-torki, tj. skupova cijelih ili racionalnih brojeva  sa svojstvom da umnožak bilo koja dva od njih uvećan za jedan daje kvadrat, te njihove veze s eliptičkim krivuljama.  Knjiga prikazuje doprinose poznatih matematičara poput Diofanta, Fermata, Eulera i Bakera,  kao i neke novije rezultate autora knjige i njegovih suradnika.   Više informacija o knjizi može se naći na web stranici  https://web.math.pmf.unizg.hr/~duje/diophantine-mtuples-book.html   Podjećamo da je akademik Dujella 2019. izdao knjigu pod naslovom Teorija Brojeva koja je zapažena od strane svih vodećih svjetskih sveučilišta i uvrštena u razne kurikulume te za koju je dobio Posebno priznanje povodom Dana PMF-a 2023. godine.


UPIŠI MATEMATIKU


Obavijest studentima prijediplomskih...

Poštovani studenti,

kao što znate, ak. god. 2023./2024. diplomski studij Računarstvo i matematika se još uvijek izvodi po istom programu kao i dosad s nepromijenjenim uvjetima upisa.

 

Počevši s ak. god. 2024./2025., diplomski studij Računarstvo i matematika trebao bi se izvoditi po novom studijskom programu. Uz tu pretpostavku, predmeti s prijediplomskog studija koje će trebati položiti za upis diplomskog studija Računarstvo i matematika će i dalje ostati isti (Programiranje 1 i 2, Strukture podataka i algoritmi, Računarski praktikum 1). No, novost je da će studenti koji na prijediplomskom studiju nisu položili kolegij Baze podataka taj kolegij morati upisati kao razlikovni kolegij (morat će ga položiti kako bi diplomirali, ali im se neće brojati u 120 ECTS bodova potrebnih za stjecanje diplome).

 

Iz navedenog razloga studentima prijediplomskih studija preporuča se da upišu i polože kolegij Baze podataka tijekom prijediplomskog studija. Također naglašavamo da će kolegiji Mreže računala, Građa računala te Objektno programiranje (C++) biti u ponudi samo na prijediplomskom studiju, pa se zainteresirani studenti potiču upisati te kolegije tijekom svog prijediplomskog studija.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti

Događanja

17.
lipnja
18:00-20:00,
Predavaonica 105, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30 / MS Teams
18.
lipnja
16:00-18:00,
Predavaonica 104, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30
26.
lipnja
16:30-18:00,
Dvorana 004, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30

Broj posjeta:
3218621