Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Znanstveni skupovi i konferencije

Popis održanih te nadolazećih znanstvenih skupova i konferencija organiziranih uz potporu Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Akademik Andrej Dujella izdao novu knjigu

Nova knjiga profesora Andreja Dujella pod naslovom Diophantine m-tuples and Elliptic Curves, u izdanju ugledne izdavačke kuće Springer, uskoro izlazi iz tiska.  Online izdanje je upravo objavljeno na Springerovom portalu https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-031-56724-7 .   Kao osnova za knjigu poslužila su predavanja iz istoimenog kolegija koje je profesor Dujella držao na doktorskom studiju matematike u akademskoj godini 2021./2022.  Knjiga daje pregled glavnih rezultata i problema koji se tiču Diofantovih m-torki, tj. skupova cijelih ili racionalnih brojeva  sa svojstvom da umnožak bilo koja dva od njih uvećan za jedan daje kvadrat, te njihove veze s eliptičkim krivuljama.  Knjiga prikazuje doprinose poznatih matematičara poput Diofanta, Fermata, Eulera i Bakera,  kao i neke novije rezultate autora knjige i njegovih suradnika.   Više informacija o knjizi može se naći na web stranici  https://web.math.pmf.unizg.hr/~duje/diophantine-mtuples-book.html   Podjećamo da je akademik Dujella 2019. izdao knjigu pod naslovom Teorija Brojeva koja je zapažena od strane svih vodećih svjetskih sveučilišta i uvrštena u razne kurikulume te za koju je dobio Posebno priznanje povodom Dana PMF-a 2023. godine.


UPIŠI MATEMATIKU


Provođenje upisa u prvu godinu...

 Upisi na prijediplomske studije i integrirani studij Matematičkog odsjeka PMF-a odvijat će se online u tri koraka putem poveznice https://upisi.pmf.hr. Za prijavu se može koristiti AAI@EduHr identitet ili adresa elektroničke pošte navedena u sustavu Postani student.

Važno: Za komunikaciju s kandidatima koristit će se adresa elektroničke pošte i broj telefona navedeni u sustavu Postani student, stoga je važno da kandidati u svom korisničkom profilu na www.postani-student.hr provjere i po potrebi promijene podatke za kontakt. Isto je potrebno učiniti i s podatcima o prebivalištu.

  1. Prijava za upis: petak, 19. srpnja 2024. od 8 do 20 sati

Kandidati trebaju učitati:
 

  • osobnu fotografiju koja zadovoljava ove uvjete
  • fotografiju prednje i stražnje strane osobne iskaznice
  • potvrdu o ispisu, ako su prethodno već studirali
  • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja, ako je kandidatu utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više
  1. Ispunjavanje osobnih podataka na Studomatu: od 19. srpnja 2024. od 11 sati do 22. srpnja 2024. u 15 sati

U ovom koraku kandidati će na Studomatu (koristeći za prijavu AAI korisničke podatke izdane od strane PMF-a, koje će preuzeti u aplikaciji), u izborniku Podaci o studentu-->Osobni podaci, ispuniti osobne podatke prema Uputama o izmjeni osobnih podataka.

 

  1. Dostava potvrda o uplati upisnine: do utorka, 23. srpnja 2024. do 11 sati 

Iznos upisnine iznosi 60.00€ i podatke za uplatu student obavezno preuzima kroz aplikaciju!

  1. Participacija u troškovima studija za one koji su već bili upisani na drugim fakultetima

https://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Studiji_studiranje/Upisi/Natjecaji_kvote/upisi/2024_2025/Natjecaj_prijediplomski_2024-2025.pdf.pdf

Sve izmjene će biti pravodobno objavljene na web-u odsjeka.

Nakon uspješno obavljenog upisnog procesa, potvrda o upisu na studij može se zatražiti preko Studomata. U izborniku Potvrde izaberite Zahtjev za izdavanjem potvrda s elektroničkim pečatom. Dobit ćete je elektroničkom poštom, kojoj pristupate prijavom s AAI korisničkim podacima, izdanim od PMF-a, na https://outlook.office.com. U trenutku kad se podaci među sustavima sinkroniziraju, moći ćete zatražiti potvrdu i preko sustava e-Građani.
Fakultet će zatražiti izdavanje studentskih iskaznica.

Podjela studentskih iskaznica bit će nakon uvodnog predavanja.

Pri preuzimanju iskaznice potrebno je predati:

  • potpisana dva primjerka ugovora o studiranju, preuzetog u aplikaciji
  • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja (studenti kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više)

VAŽNO!

Fakultet zadržava pravo, kandidatima koji se ne upišu na studijski program na kojemu su ostvarili pravo upisa i za koji su dobili upisni broj, odnosno u slučaju prijavljenog, a neupisanog i neodjavljenog studijskog programa, naplatiti oportunitetne troškove prema Odluci Fakultetskog vijeća.

OBRADA PODATAKA ĆE SE PROVODITI ISKLJUČIVO U UREDOVNO VRIJEME UREDA ZA STUDENTE!

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti

Događanja

26.
lipnja
16:30-18:00,
Dvorana 004, Matematički odsjek, Bijenička cesta 30

Broj posjeta:
3231582