Časopis Geofizika

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

Strukovne udruge


Broj posjeta:
466732

 


Dodijeljene nagrade "Za žene u...

Nagrade Za žene u znanosti 2019. dodijeljene su 16. travnja 2019. u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma. Dvije od četiri stipendistica su dr. sc. Andreina Belušić Vozila, koja je bila zaposlenica Geofizičkog odsjeka PMF-a gdje je i doktorirala, i Svjetlana Dekić s Biološkog odsjeka PMF-a. Čestitamo svim dobitnicama, a posebno Andreini!

 

Nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti u organizaciji L’Oréala ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture nastao je 2006. po uzoru na međunarodni program. Od tada svake godine priliku za osvajanje stipendije imaju četiri mlade hrvatske znanstvenice koje se nalaze u završnoj fazi stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Dr. sc. Andreina Belušić završila je diplomski studij fizike – geofizike te je upisala doktorski studij fizike, smjer geofizika. Doktorirala je u prosincu 2018. godine s doktorskim radom naslova Obilježja vjetra u sadašnjoj i budućoj klimi na temelju simulacija regionalnih klimatskih modela za šire područje Jadrana pod voditeljstvom izv. prof. dr. sc. Maje Telišman Prtenjak s Geofizičkog odsjeka PMF-a i dr. sc. Ivana Güttlera s DHMZ-a. Rad je napravila na Geofizičkom odsjeku PMF-a na kojem je bila zaposlena kao stručna suradnica – HrZZ doktorandica i suradnica na znanstvenim projekatima CATURBO i VITCLIC.

 

Autor: Webmaster GFO
Popis obavijesti

POVEZNICE