Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Prof. dr. sc. Nikola Sandrić dobitnik je državne Godišnje nagrade za znanost za 2021. godinu!

Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost na 3. sjednici održanoj 21. studenoga 2022. godine donio je Odluku o dodjeli Državnih nagrada za znanost za 2021. godinu. Državna nagrada za znanost je nagrada koju državljanima Republike Hrvatske dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna znanstvenoistraživačka dostignuća i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada. Zadovoljstvo nam je istaknuti da je prof. dr. sc. Nikola Sandrić dobitnik Godišnje nagrade za znanost za značajno znanstveno dostignuće u području prirodnih znanosti, polje matematika, grana teorija vjerojatnosti i statistika, za doprinose u području teorije i primjene slučajnih procesa. Profesor Nikola Sandrić publicirao je u 2021. godini sedam znanstvenih radova iz područja stohastičke stabilnosti Markovljevih lanaca te stohastičke homogenizacije integro-diferencijalnih jednadžbi. Obje teme pripadaju središnjem smjeru istraživanja u području teorije i primjene slučajnih procesa te su stoga svi radovi objavljeni u uglednim svjetskim matematičkim časopisima. Objavljeni rezultati bez sumnje svrstavaju prof. dr. sc. Sandrića među vodeće međunarodne stručnjake navedene problematike koji će nastaviti svjetski značajnu tradiciju istraživača iz naše zemlje u području teorije vjerojatnosti i slučajnih procesa. Čestitamo prof. dr. sc. Nikoli Sandriću na ovom iznimnom postignuću!


UPIŠI MATEMATIKU


Prijave za stručnu radionicu WES...

U četvrtak 13.10. otvaraju se prijave za 7. inačicu radionice WES.

 

Workshop on embedded systems ( WES ) stručna je radionica o ugradbenim računalnim sustavima koju organizira studentska udruga EESTEC LC Zagreb,a namijenjena je svim studentima Sveučilišta u Zagrebu. Radionica će se održavati od 2.11. do 15.11. 2022. u prostorijama FER-a te će se po završetku radionice održati i 24-satni Hackathon.

 

Cilj je radionice studente pobliže upoznati s embedded područjem te im pružiti mogućnost da poslušaju predavanja od vrhunskih stručnjaka iz brojnih partnerskih firmi. To studentima pruža mogućnost da iz "prve ruke" vide kako stvari funkcioniraju u stvarnosti i sa kojim se izazovima mogu susresti na budućem radnom mjestu te kako ih u konačnosti i riješiti. Osim predavača iz firmi, jedno predavanje će održati i profesor s FER-a prof. dr. sc. Hrvoje Džapo. Pružanje podrške studentima u njihovim karijerama i idejama odlika je ove udruge. Stoga će svoje znanje i iskustvo podijeliti i stariji student FER-a Josip Žinić koji ima mnogo iskustva u ovom području. Josipa možete potražiti i  na njegovom Instagram profilu pod imenom ev_croatia.

O kvaliteti radionice govori i činjenica da će radionicu podržati čak 10 partnerskih firmi:

AVL, Rimac, Ericsson Nikola Tesla, GlobalLogic, Altpro, Greyp, DOK-ING, Schneider, Montelektro i dSpace.


Hackathon će organizirati AVL, a najbolje i najambicioznije polaznike očekuju odlične, ali i korisne nagrade.

 

Zbog toga ne čekaj zadnji tren i prijavi se na radionicu preko slijedećeg linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgVsit2eYy1zVSwBQrpMKrrxE8p_fZ41TkG7jw_i3mhC4oUA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link  te stekni ogromno iskustvo i proširi svoje znanje.

 

Potraži nas i na našim društvenim mrežama te internetskoj stranici:

Instagram : wes_zg

Facebook : Workshop On Embedded Systems 

Internet stranica : https://eestec.hr/wes/

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti

Događanja

08.
veljače
10:15-12:15,
Zoom aplikacija

Broj posjeta:
1975579