Znanstveni radovi

Znanstveni radovi objavljeni u Q1 časopisima od 2019. godine dostupni su ovdje.


Projekti

Popis projekata dostupan je ovdje.


Nagrađivani nastavnici

Popis nagrađivanih nastavnika Matematičkog odsjeka dostupan je ovdje.


Dobrodošli na stranicu matematičkog odsjeka


IZDVOJENE OBAVIJESTI

...
Izdvojeno Matematika

Anketa o radu studenata uz studij

U svrhu upoznavanja okolnosti u kojima studenti Matematičkog odsjeka PMF-a studiraju, posebno u vidu rada uz studij, provodimo kratku anonimnu anketu. Anketa je dostupna na sljedećoj poveznici: https://forms.office.com/e/B2YcAmATzx


UPIŠI MATEMATIKU


Working with Mathematicians #2 - 24....

WORKING WITH THE MATHEMATICIANS #2

24.- 27. listopada 2022.

Od 24. do 27. listopada 2022. na Matematičkom odsjeku PMF-a održat će se druga serija aktivnosti u sklopu nove karijerne inicijative „Working with the Mathematicians“ – niz radionica koje vode bivši alumniji i drugi matematičari s ciljem unapređenja vještina i boljom pripremom studenata matematike za susret s tržištem rada.

U drugom izdanju donosimo vam tri predavanja, a podsjećamo vas i da je srijeda 26. listopada rezervirana za WorkIn’ Science - WISe - odnosno Dan karijera na PMF-u.

RASPORED:

Ponedjeljak 24. listopada – 16:00 (Predavaonica 006)

Malo o IBM-u i puno o Data Science-u: Napredna analitika cijena

Bogatu povijest IBM-a će vam približiti Tvrtko Mrkonjić ("FER-ovac") i pokušati objasniti zašto je IBM dobar poslodavac kada su u pitanju inovacije. Među mnogim radnim mjestima gdje pojedinac može biti inovativan je radno mjesto podatkovnog znanstvenika (Data Scientist). Od IBM-ovog podatkovnog znanstvenika Ante Čobanova ("Fizičar") moći ćete čuti o modeliranju cijena na projektima strateškog upravljanja prihodima za klijente u sektoru pakirane robe široke potrošnje (poput kave, mlijeka i mliječnih proizvoda, smrznutih jela i sl.). Bit će govora o procjenama cjenovnih elastičnosti potražnje, analitičkim metodama koje se koriste za optimizaciju cijena i formiranje cjenovnih strategija te grafičkoj reprezentaciji rezultata. S obzirom na velik broj poslovnih pitanja vezanih uz cjenovne strategije, bit će prezentirane i dodatne metode kojima se iskustvo i ekonomska teorija nadopunjuju s primijenjenim matematičkim alatima.

 

Utorak 25. listopada – 16:00 (Predavaonica 006)

Malo o IBM-u i puno o podatcima i izazovima na početku karijere: Razgovor o data storytellingu i karijeri nakon faksa

Interesantan ti je podatkovni svijet, zanima te kako je to raditi kao konzultant, želiš ispričati priču s podatcima, ali ne znaš kako? Onda je ovo predavanje za tebe. U razgovoru s IBM-ovim podatkovnim konzultantom Ivanom Čolićem ("PMF-ovac") saznajte kako izvući maksimum iz svojih istraživanja, kako na jednostavan način ispričati kompleksnu priču te kako se nositi sa zahtjevnim početcima u poslovnom svijetu.Također u sklopu ove prezentacije moći ćete čuti i koje su specifičnosti IBM Consultinga u Hrvatskoj i koje su mogućnosti rada i zaposlenja u IBM-u, a to će vam prezentirati Tvrtko Mrkonjić ("FER-ovac").

Četvrtak 27. listopada – 17:00 (Predavaonica 006)

Što nije u fokusu na studiju matematike, a potrebno je na poslu?  

Cilj ovog predavanje je osvijestiti studentima da su za uspjeh u poslu osim stručnog znanja potrebne i vještine poput načina komuniciranja, doživljavanja sebe i drugih, reagiranja na ponašanja, postavljanja granica i slično. Vrlo često nas takve stvari na neki način zateknu kad krenemo raditi jer je tijekom obrazovanja naglasak bio na stručnim znanjima. Budući da Photomath kao firma njeguje kulturu otvorene komunikacije, feedbacka itd. podijelit ćemo nekoliko značajki koje su nam se u praksi pokazale korisne i koje su našim zaposlenicima pomogle napredovati, kako u karijernom smislu tako i u osobnom razvitku. Tea Naglaš, Content Operations Manager, (bivša PMF-ovka) podijelit će s vama svoje poslovno iskustvo.

 

*Srijeda 26. listopada – WISe – Šator ispred zgrade Kemijskog odsjeka (Horvatovac 102a)

WorkIn’ Science - WISe - odnosno Dan karijera na PMF-u, u organizaciji studenata, zaposlenika i Karijernog centra PMF-a, okuplja i predstavlja institucije i firme različitih područja interesa. Okrugli stol MATEMATIKE održat će se od 13:00 do 14:00 sati.

Za više informacija posjetite WISe službenu web stranicu!

 

Napomena: Cjelokupno događanje može biti snimano i fotografirano te dolaskom na događaj primate na znanje da možete biti zatečeni na video snimkama i/ili fotografijama koje mogu biti javno objavljene na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te u medijima. Informacije o obradi osobnih podataka dostupne su na mrežnoj stranici www.pmf.unizg.hr.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti

Događanja

30.
siječnja

Broj posjeta:
1966730