SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Još jedan potres kod Gline

Danas, 3.ožujka u 13 sati i 03 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su još jedan slab potres,  s epicentrom kod Gline, 6 km SSZ. Magnituda ovog potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV  (tri do četiri) stupnja EMS ljestvice.

 

Autor: Krešimir Kuk
Još jedan potres kod Gline

Danas, 3.ožujka u 08 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su još jedan slab potres,  s epicentrom kod Gline, 6 km SSZ. Magnituda ovog potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III  (tri) stupnja EMS ljestvice.

Autor: Krešimir Kuk
Prilično jak potres kod Gline

Jutros, 3.ožujka u 05 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V  (pet) stupnjeva EMS ljestvice.

Autor: Krešimir Kuk
Prilično jak potres kod Dubrovnika

Večeras, 24. veljače 2021. godine u 23 sata i 7 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod mjesta Poljice Popovo, 20 km sjeverozapadno od Dubrovnika.  Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem epicentralnom području.

Autor: Tomislav Fiket
Prilično jak potres kod Petrinje

Danas, 24. veljače 2021. godine u 10 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Slab potres kod Gline

Jutros, 24. veljače 2021. godine u 5 sati i 4 minute, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres 10 km sjeveroistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2.5 po Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice. 

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Visa

Danas, 19. veljače 2021. godine u 17 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom oko 25 km jugozapadno od Visa. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać
Slab potres kod Senja

Danas, 19. veljače 2021. godine u 14 sati i 34 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom sjeveroistočno od Senja. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać
Prilično jak potres kod Petrinje

Danas, 18. veljače 2021. godine u 13 sati i 08 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Autor: Snježan Prevolnik

POVEZNICE