SEMINARI

Arhiva do 2013

Seminari i poslijediplomski kolokviji

Na Geofizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu u okviru predavanja izlažu se rezultati pojedinačnih ili grupnih znanstveno-istraživačkih radova iz šireg područja geofizike (meteorologija, primjenjena meteorologija, fizička oceanografija, oceanologija, seizmologija, fizika unutrašnjosti Zemlje, geologija, vulkanologija, primjenjena geofizika, ...), kao i svih ostalih istraživanja koja se oslanjaju na pojave koje proučavaju geofizičari.

Studenti poslijediplomskog doktorskog studija fizike, smjer: geofizika, obavezni su javno obraniti temu svoje radnje, kao i održati predavanja u sklopu obaveznih kolegija doktorskog studija, a kako je definirano izvedbenim planom i programom.

Seminari se održavaju srijedom u 13:15 sati u predavaoni br. 2 Geofizičkog odsjeka PMF-a (Horvatovac 95, Zagreb). Predavačima stoje na raspolaganju LCD projektor, grafoskop i diaprojektor.

Poslijediplomski kolokviji su prvenstveno namijenjeni poslijediplomandima, njemu nisu obvezni prisustvovati studenti 3. godine preddiplomskog studija, ali su dobro došli. Pozivaju se i svi ostali zainteresirani.

Molimo zainteresirane koji imaju u pripremi gradivo za predavanje da jave izv. prof. dr. sc. Maji Telišman Prtenjak e-mailom (telisman[at]gfz.hr) naslov predavanja i najpovoljnije vrijeme za održavanje predavanja.

 

Prijenos seminara uživo

Želite li pratiti Geofizički seminar, a niste u mogućnosti doći na Geofizički odsjek, možete se javiti doc. dr. sc. Maji Telišman Prtenjak e-mailom na telisman[at]gfz.hr, kako bismo omogućili prijenos uživo. Sam seminar u realnom vremenu, kao i njegovu snimku, možete pratiti/pogledati na Youtubeovom kanalu Geofizičkog odsjeka PMF-a

 

Snimke seminara

Pojedini seminari prenošeni su uživo, ali se ne nalaze na Youtubeovom kanalu. Njihove snimke možete pogledati preko poveznica s desne strane.


Obavijesti

Dana 12.12.2018. u 13:15 sati održat će se na Geofizičkom odsjeku PMF-a sljedeće izlaganje:

Zvjezdana Bencetić Klaić
(GFO PMF, Zagreb)

 

Istraživanja Plitvičkih jezera u području fizičke limnologije

 

 

Pozivaju se studenti svih razina studiranja i svi ostali zainteresirani da prisustvuju predavanju, koje će se održati u predavaoni P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb.

U uvodnom dijelu ukratko će se objasniti što je limnologija, koje struke obuhvaća, zašto je interdisciplinarnost neizbježna u limnološkim istraživanjima te što je fizička limnologija. Nakon opisa osnovnih obilježja sustava Plitvičkih jezera prikazati će se pregled dosadašnjih istraživanja fizike tog jedinstvenog jezerskog sustava. Poseban naglasak biti će na tekućim istraživanjima fizike jezera koja se provode u okviru projekta „Hidrodinamičko modeliranje sustava Plitvičkih jezera“, a odnose se na modeliranje jezerskih temperatura, struja i vodostaja, istraživanje unutarnjih stojnih valova na temelju modeliranih i mjerenih satnih temperatura jezera te na analizu specijalnih mjerenja temperature Kozjaka koja je u okviru projekta tijekom 4 mjeseca mjerena s vrlo finom vertikalnom (15 dubina) i vremenskom (2 min) rezolucijom.

 

Autor: Maja Telišman-Prtenjak
Popis obavijesti

SEMINARI

Repozitorij je prazan

ARHIVA DO 2013

Repozitorij je prazan